Morska voda bezbjedna za kupanje i rekreaciju

2 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.08.2016. 09:33h

Morska voda na crnogorskim kupalištima je kvalitetna, odnosno sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

To je pokazala najnovija analiza kvaliteta morske vode koju je na 91 kupalištu od Ucinja do Herceg Novog sproveo kotorski Institut za bilogiju mora.

"Rezultati analize kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 18. avgusta pokazali su da je na 97,8 odsto kupališta kvalitet morske vode bio prve klase - K1 klase, a na 2,2 odsto kupališta druge klase - K2 klase”, saopštili su iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Oni su dodali da je na svih 14 kupališta u Ulcinju kvalitet bio K1, dok je u Baru, na devet od 10 kupališta kvalitet bio K1, a na jednom kupalištu K2 klase.

"Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 23 kupališta u Budvi, svih 14 kupališta u Kotoru i svih devet kupališta u Tuvtu uključenih u program monitoringa. Od 24 kupališta u Herceg Novom, morska voda kvaliteta k1 klase bila je na 23, a K2 klase na jednom kupalištu. Ponovljenim analizama uzoraka morske vode na Velikoj plaži u Ulcinju, Jazu u Budvi i Krašićima u Tivtu nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja", zaključuju se u saopštenju JP Morsko dobro.

Bonus video: