Mladi SDP-a: Postavite signalizaciju prije nego što se desi nesreća

Oni su takođe naglasili da do sada nije bilo tragičniih ishoda, ali da bi nadležni organi moralo da se usredsrede na rešavanje tog problema.
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2016. 10:18h

Forum mladih SDP-a, pije početka nove školske godine, ukazali su na probleme sa kojima se susreću đaci, te da je signalizacija neophodna na prometnoj ulici.

"Još jedna školska godina je na pragu. Za nekih pola mjeseca, par hiljada rožajske djece pohrliće prema svojim školama. Školska godina će, takođe, početi i za učenike Gimnazije i Mješovite stručne škole. Međutim, jedan od glavnih prilaza ovim školama takozvani Kolorado, gdje svakodnevno prolazi na stotine djece i profesora, ali i mještana, još uvijek je najrizičniji prelaz preko magistrale koji bez ikakve signalizacije predstavlja veliki rizik po bezbijednost svih učesnika u saobraćaju. Na tom dijelu ceste, svjedoci smo svakodnevnih trkačkih poduhvata mnogih nesavjesnih vozača", piše u saopštenju.

Oni su takođe naglasili da do sada nije bilo tragičniih ishoda, ali da bi nadležni organi moralo da se usredsrede na rešavanje tog problema.

"Čini se da nadležne institucije ne zanimaju pojedinačni slučajevi koji su se dešavali u proteklom periodu, istina, ni jedan sa tragičnim ishodom, ali sa teškim traumama i posljedicama, kako za djecu, tako i za njihove porodice. Forum mladih SDP Rožaje apeluje i traži od nadležnih organa, da se prije nego se desi još jedan ovakav slučaj, pod hitno pozabave ovim problemom, obilježavajuci kritični prelaz kako horizontalnom tako i vertikalnom signalizacijom kao upozorenje svim vozačima, kako onim nesavjesnim, tako i onim koji po prvi put prolaze tom dionicom", rečeno je.

Mladi SDP-a su za kraj istakli da je neophodno da se na tom dijelu delegira stalna policijska patrola, jer bezbijednost i zdravlje svakog pojedinca, a posebno djece, treba da bude prioritet svih nas.

Galerija

Bonus video: