Podaci Građanske inicijative: Za sela vozili 107 cisterni

“Naša cisterna je od 11.000 litara i ne može svuda proći. Tada obavijestimo Gradsku opštinu koja manjim rezervnim vozilom ide na mjesta na koja mi ne možemo”, kazao je Siništaj
1 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.08.2016. 17:36h

Vozilom Građanske inicijative (GI), koje u saradnji sa Gradskom opštinom Tuzi, snabdijeva vodom bezvodna ruralna područja Malesije, prevezeno je do 17. avgusta 107 cisterni.

Odbornik GI Vaselj Siništaj je kazao da sa GO Tuzi imaju izvanrednu saradnju i da gotovo da nema mjesta koje nije 'pokriveno' vodom. Sporazumom sa GO Tuzi je, kako je istakao, predviđeno da GO plaća vozača cisterne i obezbjeđuje gorivo, dok je obaveza GI da održava vozilo i obezbijedi vozača.

Siništaj je istakao da su vodom snabdijevali Omerbožoviće, Kakaricku goru, Krševo, područje Hota, od Druma do Traboina i druga naselja.

“Naša cisterna je od 11.000 litara i ne može svuda proći. Tada obavijestimo Gradsku opštinu koja manjim rezervnim vozilom ide na mjesta na koja mi ne možemo”, kazao je Siništaj.

On je kazao da ljudima iz ruralnih područja priključenje na gradski vodovod ne bi puno značilo, jer se, uglavnom, bave stočarstvom i poljoprivredom.

“Sve i da se priključe na gradski vodovod, ne bi mogli da plaćaju toliku vodu za stoku ili navodnjavanje”, rekao je Siništaj.

Bonus video: