LJUTI ŠTO GLAVNI IH GLAVNI GRAD IGNORIŠE

U Lijevoj Rijeci blokiraće put četiri sata

“Poslali smo dopis Glavnom gradu - gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću prije početka protesta, ali niko se nije udostojio ni da nas kontaktira, a kamoli da dođe”, kazao je Gogić.
96 pregleda 9 komentar(a)
Lijeva Rijeka, Foto: TV Vijesti
Lijeva Rijeka, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.08.2016. 16:35h

Mještani Opasanice, Kurlaja i drugih sela u Lijevoj Rijeci, dobili su dozvolu od Ministarstva unutrašnjih poslova da blokadu puta Podgorica-Kolašin od utorka produže sa dva na četiri sata.

Predstavnik mještana Darko Gogić kazao je da su ogorčeni na Glavni grad i nadležne što se ne obaziru na njih i ne interesuje ih zbog čega mještani protestuju preko dvadeset dana.

“Poslali smo dopis Glavnom gradu - gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću prije početka protesta, ali niko se nije udostojio ni da nas kontaktira, a kamoli da dođe”, kazao je Gogić.

Mještani traže da se asfaltira put od Hana Garančića do Opasanice i proširi, da se asfaltira i krak prema Kurlaju i da to selo dobije struju. Stanovnici toga kraja smatraju da se godinama iz šuma sa tog područja izvlači na hiljade kubika građe, a da država od novca, koji daju koncesionari, ne ulaže na poboljšanju puteva i druge infrastrukture.

“Nećemo odustati od zahtjeva. Tražili smo produžetak blokade sa dva na šest, ali su nam odobrili četiri sata”, kazao je Gogić.

On je istakao da zbog toga što niko ne obraća pažnju na njih, ako se dogodi da put kroz Platije bude blokiran, oni se neće smilovati i propuštati vozila sa turistima.

“Nedavno je zbog saobraćajne nesreće put kroz kanjon Platije bio u blokadi nekoliko sati, pa su turisti morali preko Lijeve Rijeke da idu. Tada smo ih zadržavali samo pet minuta, međutim ako se to ponovo dogodi, kolone će biti do Podgorice, jer nećemo imati obzira”, naveo je Gogić.

On je kazao da su i koncesionari tražili od nadležnih iz Glavnog grada da se uključe u rješavanje problema.

“Mi smo savjetovali koncesionare da ne zaključuju ugovore za iduću godinu, jer sigurno nećemo dozvoliti da se odavde izvozi građa, ako se ne udovolji našim zahtjevima”, kazao je Gogić.