Otvorena zimska sezona na Žabljaku

Dolazak više autobusa iz unutrašnjosti dočekali su organizatori ali su zbog nevremena bili prinuđeni da realizuju samo program predviđen u podnožju skijališta
914 pregleda 2 komentar(a)
U snijegu najviše uživali najmlađi, Foto: Obrad Pješivac
U snijegu najviše uživali najmlađi, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.12.2018. 14:32h

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Žabljaku, sudeći po reakcijama prisutnih na Savinom kuku, nije poremetila kiša koju je jutros zamijenio snijeg.

Dolazak više autobusa iz unutrašnjosti dočekali su organizatori ali su zbog nevremena bili prinuđeni da realizuju samo program predviđen u podnožju skijališta.

"Staze za skijanje smo u petak ujutro utabali i pripremili. Spremno su početak sezone čekale uspinjače i ski liftovi. Kiša je to upropastila. Skijanja danas neće biti jer, objektivno, nema uslova za to. Predviđeni besplatni ski pas važiće za nedjelju", kaže izvršni direktor DOO Turistički centar „Durmitor“ Milutin Tomić.

Ipak, to nije zasmetalo grupi snoubordera koji su se, pregazivši forimiranu vodenu površinu u podnožju, zaputili uz stazu.

U takvim okolnostima, čini se da su najsrećniji bili najmlađi. Uvod u predviđeni program obilježili su grudvanjem, valjanjem po snijegu i drugim njihovom uzrastu svojstvenim aktivnostima. Onda su dočekali svog animatora, oprobali se na sankama koje im je organizator besplatno ponudio.

I njima i odraslim ponuđene su igre lukom i strijelom a odraslima šetnja na krpljama. Sve je pratila muzika sa DJ pulta.

Organizaciju hvali Miloš Tomašević iz Podgorice koji je ovim povodom došao sa porodicom. Kaži da su oduševljeni ovim trenutkom i, iako smeta, očekuju da se vrijeme stabilizuje.

Zadovoljstvo nije krio bračni par Vladimir i Ive Pejović iz Kotora. Osmjeh gospođe porijeklom iz Južne Afrike govorio je koliko uživa u sniježnoj bjelini.

"Malo nam je žao što sve ne funkcioniše ali smo oduševljeni. Tu smo da doživimo pravi osjećaj zime i ovo je pun pogodak", kažu Pejovići.

Isto osjeća Ruskinja Aleksandra koja je iz Bara stigla na Durmitor sa malenom Evelinom.

"Super je što pada snijeg. Ovdje je sve dobro još samo da pripreme staze. Sankaćemo i biti zadovoljni", kaže Aleksandra i dodaje da je da je iz Bara na Žabljak došao pun autobus zaljubljenika snijega i planine.

I pored nepovoljne vremenske situacije do Žabljaka se odvija normalno. Tako je i do skijališta a na putevima prema ovim destinacijama vidljivo je neprekidno prisustvo snjegočistača „Crnagoraputa“.

Prema programu, manifestacija će se popodne nastaviti u centru grada defileom mažoretki, koncertom grupe „Senkina djeca“, degustacijom hrane i pića, paljenjem jelke i vatrometom.

Bonus video: