Počela sanacija glavne saobraćajnice u Župi nikšićkoj

“Savjet MZ smatra da bi se ulaskom u priču o dinamici sanacije glavne saobraćajnice dao dodatni impuls u realizaciji projekta regionalnog puta. Za ovaj projekat očekujemo punu podršku i Opstine i Vlade Crne Gore”
107 pregleda 4 komentar(a)
Župa nikšićka put, Foto: MZ Župa
Župa nikšićka put, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 18.08.2016. 11:35h

U mjesnoj zajednici Župa nikšićka je počelo saniranje udarnih rupa i prekopa na glavnoj saobraćajnici, a prema riječima Dragoljuba Radulovića, predsjednika pomenute MZ, sanirane će biti i udarne rupe i oštećenja na asfaltiranim ulicama kroz župska sela.

“Narednih dana počeće saniranje odrona na glavnoj saobraćajnici koja vodi prema Župi. Savjet mjesne zajednice je uputio zahtjeve Ministarstvu saobraćaja i rukovodstvu Opstine Nikšić kako bi se u narednom periodu pokušala dogovoriti dinamika potpune rekonstrukcije glavne saobraćajnice čime bi se stvorili uslovi za normalno i bezbjedno funkcionisanje saobraćaja, jer njeno sadašnje stanje to ne ispunjava”, kazao je Radulović.

Podsjetio je da je Prostornim planom Opštine Nikšić do 2025 godine predviđeno da se krene u izgradnju regionalnog puta Nikšić -Morakovo-Kolašin, što bi u mnogome doprinijelo kako razvoju Župe, tako i Opštine Nikšić.

“Savjet MZ smatra da bi se ulaskom u priču o dinamici sanacije glavne saobraćajnice dao dodatni impuls u realizaciji projekta regionalnog puta. Za ovaj projekat očekujemo punu podršku i Opstine i Vlade Crne Gore”, istakao je Radulović.

Bonus video: