Počela izgradnja vodovoda Lukovo

Grbović je podsjetio da su prije nepuno mjesec dana obišli Lukovo i mještanima obećali skori početak radova na izgradnji vodovoda, što su i ispunili
120 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2016. 19:29h

Počeli su radovi na izgradnji vodovoda u selu Lukovo, koje je 12 kilometara udaljeno od Nikšića, a radove su obišli potpredsjednik Vlade Petar Ivanović i predsjednik Opštine Veselin Grbović sa saradnicima. Vrijednost radova je 270 hiljada eura, a planirano je da vodovod kojim će oko 240 domaćinstava u tom selu dobiti vodu, bude završen do kraja aprila.

“Zajedno smo radili, ministarstvo i Opština, i rezultati neće izostati. Sada vodimo bitku sa vremenom, da u što kraćem roku završimo posao. Treba raditi korak po korak, ali ne povećanjem potrošnje, već da investiramo, da se vidi to u šta smo novac potrošili”, kazao je Ivanović.

On je kazao da je na putu za Lukovo dobio vijest da je obezbijeđeno deset miliona eura za socijalna davanja.

“Kada bismo imali deset miliona eura na raspolaganju bili bismo u mogućnosti za godinu dana da završimo sve nedostajuće seoske vodovode u Crnoj Gori, Ovo napominjem jer će deset miliona poći u potrošnju, a ako bi investirali i na taj način podigli kvalitet života građana Crne Gore, promijenili bi sliku našeg življenja”, kazao je Ivanović i dodao da je na građanima da se opredijele da li hoće “da guraju potrošnju ili investicije”.

Grbović je podsjetio da su prije nepuno mjesec dana obišli Lukovo i mještanima obećali skori početak radova na izgradnji vodovoda, što su i ispunili.

“Zaista je bilo čudno da mjesna zajednica najbliža Nikšiću godinama nema obezbijeđenu vodu. Vrijednost radova po projektnom rješenju bila je oko 330.000 eura, ali sa Vodovodom je potpisan ugovor po kojem su napravljene uštede.na iskopima i cijeni cijevi, pa će u ovoj fazi cijena biti 270.000 eura”, kazao je Grbović.

Prema njegovim riječima, po dogovoru sa mještanima, i Mjesna zajednica treba da obezbijedi dio sredstava za vodovod i sekundarni razvod.

Ispred Mjesne zajednice Lukovo obratio se Vojin Đukanović koji je kazao da je početak izgradnje vodovoda veliki događaj za mještane Lukova i Granica, čime se rješava najveći infrastrukturni problem.

“Mi ćemo pokušati da budemo dobri domaćini i da izvršavamo svoje obaveze prema Vodovodu u narednom periodu'', poručio je Đukanović.

Potpredsjednik Ivanović je kazao da su mještani Lukova prije mjesec dana iznijeli dva problema – vodovod i seosku kapelu

“Već smo pokrenuli inicijativu oko seoske kapele i taj problem ćemo riješiti, a vodovod je već počeo da se radi. Pozivam vas da nastavimo da zajedno radimo”, kazao je Ivanović.

Galerija

Bonus video: