Uređuju igralište na šetalištu „Vita Nikolića“

„Biće postavljene klackalice, dvije ljuljaške, dvije klupe, kao i tabla o očuvanju ovog mobilijara. Mladi su prepoznali problem neuređenosti ovog šetališta i nastoje da tu situaciju promjene “, kazala je Ilinka Otašević, izvršna direktorka “Naše budućnosti
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2016. 12:33h

NVO „Naša budućnost“ i mladi Nikšića počeli su akciju uređenja dječjeg igrališta na šetalištu „Vita Nikolića“ pod Trebjesom u sklopu koje će biti postavljen novi mobilijar, a vrijednost radova je oko 800 eura.

„Biće postavljene klackalice, dvije ljuljaške, dvije klupe, kao i tabla o očuvanju ovog mobilijara. Mladi su prepoznali problem neuređenosti ovog šetališta i nastoje da tu situaciju promjene “, kazala je Ilinka Otašević, izvršna direktorka “Naše budućnosti”.

Uređenje igrališta se odvija u okviru projekta „Mladi za ljepši izgled zajednice“.

“Ovo je posljednja aktivnost ovog projekta, ali se ne završava ovim. Do kraja godine potrudićemo se da sprovedemo još jednu akciju”, kazala je Otašević.

Aktivizam mladih i njihova želja da doprinesu ljepšem izgledu zajednice, prema njenim riječima, dovoljni su uslovi da se otvori volonterski centar.

“Volonterizam je svakako jedno od glavnih sredstava i ciljeva u postizanju razvoja zajednice Mladi bi u tom centru sami osmišljavali ideje uz našu podršku. Važna motivacija za volonterizam je svjest mladih da doprinose razvoju zajednice“, kazala je Otašević.

Galerija

Bonus video: