Omladinci muralima uljepšavaju fasade zgrada u Nikšiću

„Na ovaj način imamo za cilj uklanjanje postojećih grafita sa jednog dijela zgrada koji u najvećem slučaju izazivaju političku, vjersku, nacionalnu, seksualnu ili drugu mržnju i netrpeljivost”, kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić
162 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2016. 08:00h

Omladinski klub Nikšić započeo je akciju oslikavanje murala na zgradama u užem dijelu grada na čijim fasadama su ispisani grafiti uvredljive sadržine.

„Na ovaj način imamo za cilj uklanjanje postojećih grafita sa jednog dijela zgrada koji u najvećem slučaju izazivaju političku, vjersku, nacionalnu, seksualnu ili drugu mržnju i netrpeljivost”, kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba Nikšić.

Završen je prvi, od planiranih pet murala, a Klaudija Abat, Tatjana Marjanović, Jelena Ivanović, Rajka Pejanović i Bojana Rmandić, su mladi umjetnici koji su se potrudili da fasada zgrade dobije ljepši izgled.

“Okupljajući mlade umjetnike i uključujući ih u ovakve događaje utičemo i na unapređenje provođenja njihovog slobodnog vremena kroz kulturno-umjetničke sadržaje. Samoj izradi murala je prethodila i radionica za odabrane mlade umjetnike kako bi bolje i lakše savladali tehniku iscrtavanja murala na zidove fasada i tako prenijeli svoju umjetnost s papira na veće površine”, kazao je Stanišić.

Aktivnost je sprovedena kroz projekat “Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme” koji Omladinski klub Nikšić sprovodi uz sufinansiranje Opštine Nikšić, a narednih dana biće završena i preostala četiri murala.

Galerija

Bonus video: