Kiša i magla na otvaranju ski sezone, ali solidna posjeta

“Samo loše vrijeme, odnosno, kiša mogu da nam pokvare uživanje. Na Bjelasici je odlično. Dobro je i što se uskoro očekuje otvranje novog Ski centra, koji je visočije”
1118 pregleda 2 komentar(a)
Solidna posjeta prvog dana zimske sezone, Foto: Dragana Šćepanović
Solidna posjeta prvog dana zimske sezone, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.12.2018. 16:49h

Prvi dan zimske turističke sezone na Ski centru Kolašin1450 obilježili su magla i kiša, ali , uprokos tome, i solidna posjeta. Na skijalištu je bilo nekoliko stotina skijaša.

Riječ je, kako keže direktorica Ski centra Dijana Bulatović, uglavnom, o domaćim I turistima iz Albanije. Loše vrijeme, ipak, nije uspjelo da osujeti trud na pripemi staza, pa I uslovi za skijanje , kako tvrde posjetioci, nijesu bili loši.

“Šteta što je magla i kiša. Međutim nijesam odolio, pa sam došao iz Podgorice sa prijateljima , kao I svake godine. Volimo Bjelasicu i zaista, iz sezone u sezonu primjećujemo pomake, kada je riječ o pripremi staza I uslovima na skijalištu. Vjerovatno će u drugom dijelu dana presniježiti, pa sjutra će biti bolji dan za skijaše” rekao je Podgoričanin Marko.

Nekolicina albanskih turista , u Kolašinu su , objašnjavaju, godinama.

Smješeni su u hotelu “Bjanka”, a na skijalištu planiraju da budu svakodnevno naredne sedmice. Pohvalili su čnjenicu da cijene godinama ostaju iste.

“Samo loše vrijeme, odnosno, kiša mogu da nam pokvare uživanje. Na Bjelasici je odlično. Dobro je i što se uskoro očekuje otvranje novog Ski centra, koji je visočije.”

Tokom prvog dana sezone bili su u funkciji žičara šestosjed “Vilina Voda”, to jest, staza “Bijela Lasica”, bejbi i ski lift Jezerine .

“Zadovoljni smo posjetom. Naravno, očekujemo I brojnije turiste narednih dana, a naročito od katoličkog Božića, pa nadalje, kada je zenit kolašinske turističke zime. Nema razloga da se sezona bude dobra. Iako je prijepodne bilo kiše, na stazama je bilo dovoljno snijega za skijanje, a najavljene su i nove padavine“, rekla je Bulatović.

Kišu je , već u ranim prijepodnevnim satima na Bjelasici zamijenio snijeg, što garantuje da će tokom ostatak avikenda i narednih dana na Ski centru Kolašin 1450 biti Ii idealni uslovi za skijanje.

U tom preduzeću podsjećaju i da imaju sistem za vještačko osnježivanje.

Ski centar ima 16,5 kilometara staza, koje su klasifikovane i obilježene kao lake, srednje teške i teške, što omogućava da ih koriste i početnici, ali i najzahtjhevniji skijaši. Planirano je da tokom predstojeće sezone budu u funkciji ski-liftovi “Ključ“ i “Jezerine“, kao i žičare “Ćupovi“ i “Vilina voda“ čiji je kapacitet oko 5.500 skijaša na sat.

Cijene s usite kao I lani. Jednodnevni ski pas za odrasle je 15, a za djecu do pet do 12 godina 11 eura. Skijanje za mališane malđe od pet godina je besplatno, a jeftiniji je ski pas I za seniore, Rentiranje ski opreme za odrasle je 10, a za djecu osam eura.

U Ski centru kažu da će tokom sezone, tradicionalno, u saradnji sa lokalnom i nacionalnom Turističkom organizacijom organizovati brojne zabavne sadržaje, kojima će animirati posjetioce skijališta.

Galerija

Bonus video: