Na livadi stalno istovaraju otpad

Mještani su juče vidjeli da se iz šlepera na livadu istovara velika količina paleta sa paradajzom i lubenicama
3 komentar(a)
otpad Omerbožovići, Foto: Privatna arhiva
otpad Omerbožovići, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.08.2016. 06:59h

Mještani Omerbožovića, apelovali su juče na nadležne da spriječe da se nelegalno odlaže otpad na livadama u blizini njihovih imanja.

Oni su to učinili, nakon što su, kako su istakli juče vidjeli da se iz šlepera na livadu istovara velika količina paleta sa paradajzom i lubenicama.

“To je kap koja je prelila čašu, stalno ovdje istovaraju razni otpad. Apelujemo da se nešto učini povodom toga”, istakli su mještani.

Na slikama koje su poslali redakciji „Vijesti”, vidi se kamion cetinjskih registarskih oznaka, sa otvorenim vratima pozadi i istovarenim otpadom.

“U Omerbožovićima ima stotinu domaćinstava, to je bukvalno pored naših imanja. Te livade su državno vlasništvo, nalaze se i u blizini 'Deponije', a nadležne iz tog preduzeća smo molili da zaposle stražara ili nekoga, koji bi spriječio nelegalno odlaganje smeća”, navode mještani.

Istakli su da na toj lokaciji stalno pale i gume od automobila, a da nesnosni mirisi često dolaze do njihovih kuća.

“Konstantno smo u problemima, zaista ne znamo šta da radimo i kome da se obratimo. Ta lokacija je pravo ruglo, ko god prolazi automobilom od grada za Dinošu ili obrnuto, vidi da je to užasno”, kazali su mještani.

Na slikama, koje su poslali, vidi se mnogo gomila raznog građevinskog šuta.

“Izgleda da je ova lokacija mnogima pogodna da istovaraju šta god žele, ne libeći se od toga ni po danu. Na tim livadama nekada smo stoku puštali da pase, ali sada to ne smijemo, jer se bojimo da se ne otruje”, naveli su nezadovoljni mještani.

Bonus video: