Fejzić boravio u višednevnoj posjeti Turskoj

Pored Fejzića u delegaciji su bili direktor medrese Mehmed Fatih Rahman ef. Kačar, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, Ernad ef. Ramović i član Medžlisa IZ-e Rožaje Enver Dacić
85 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2016. 17:11h

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić boravio je u višednevnoj radnoj posjeti Turskoj.

Fejzić se, kako je saopšteno, sastao sa reisom Islamske zajednice Turske, prof. Mehmet Gormezom.

"Dvojica poglavara su se saglasili da nedavni pokušaj vojnog puča u Turskoj nije ugrozio saradnju dviju islamskih zajednica, te da će započeti kao i planirani zajednički projekti biti nastavljeni", navodi se u saopštenju.

Fejzić je tokom posjete turskom Parlamentu iskazao saosjećanje sa turskim narodom i vladom povodom nedavnog pokušaja puča, koji je doveo do žrtava i donio veliku zabrinutost.

"Prilikom susreta sa premijerom Binali Jildirimom, premijer i ostali turski zvaničnici su se zahvalili Islamskoj zajednici na riječima sažaljenja povodom žrtava, kao i za organizovanje dženaze namaza za šehide demokratije u Turskoj. U razgovoru sa reisom, predsjednik Skupštine je saopštio da je pokušaj puča i direktna agresija i bombardovanje Parlamenta bila do sada nečuven akt nasilja, ali i pored toga, pokušaj destabilizacije i teror je uspješno osujećen".

Fejzić je razgovarao i sa potpredsjednikom Vlade Turske Vejsilom Kajnakom, kao i sa potpredsjednicima AK partije Mustafom Šentopom i Mehmetom Muezinogluom.

Pored Fejzića u delegaciji su bili direktor medrese Mehmed Fatih Rahman ef. Kačar, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rožaje, Ernad ef. Ramović i član Medžlisa IZ-e Rožaje Enver Dacić.

Galerija

Bonus video: