Taksistima u Budvi oduzeli 70 dozvola

Tokom sezone, javnost je brujala o prevarama budvanskih taksista, koji su za minimalne vožnje naplaćivali višestruko veće iznose od uobičajenih cijena
62 pregleda 26 komentar(a)
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.08.2016. 14:05h

Inspektori Komunalne policije oduzeli su u protekla dva mjeseca privremeno 70 saobraćajnih dozvola i osam registarskih tablica budvanskim taksistima i izrekli 95 prekršajnih naloga, u iznosu od 9.500 eura.

"Vijestima" je iz te opštinske službe saopšteno da svakodnevno kontrolišu obavljanje taksi prevoza na teritoriji opštine Budva.

"Kontrolisane su licence za obavljanje taksi prevoza, izvodi iz licence za vozila koja obavljaju taksi djelatnost taksi legitimacije vozača, njihovi ugovori o radu sa poslodavcem, ljekarska uvjerenja, kao i cjenovnike i taksimetre", naveli su u Komunalnoj policiji, na čijem je čelu odnedavno Dobrilo Gojković.

Objašnjeno je da je tokom juna izrečeno 25 prekršajnih naloga u iznosu 2.850 eura, privremeno oduzete tri saobraćajne dozvole i isto toliko registarskih tablica.

Inspektori su u julu izrekli 57 prekršajnih naloga u iznosu 3.450 eura, privremeno oduzeli 56 saobraćajnih dozvola i tri para registarskih tablica...

U prvih 10 dana avgusta izrečeno je 13 prekršajnih naloga u iznosu 1.500 eura, privremeno oduzeto 11 saobraćajnih dozvola i dva para registarskih oznaka.

Oni su najavili da će uskoro rukovodstvu lokalne uprave dostaviti predlog izmjena u kaznenoj politici opštinske odluke o taksi prevozu, kako bi u radu bili još efikasniji.

Ako gradonačelnik Srđa Popović bude dao zeleno svjetlo, izmjenjena odluka mogla bi se naći na prvoj skupštinskoj sjednici.

Tokom sezone, javnost je brujala o prevarama budvanskih taksista, koji su za minimalne vožnje naplaćivali višestruko veće iznose od uobičajenih cijena.

Posljednji u nizu prevareni su gosti iz Grčke, koji su vožnju od Budve do Cetinja platili 150 eura.

Prije toga bračni par iz Velike Britanije platio je 52 eura vožnju od 1,3 kilometra, od Svetog Stefana do Blizikuća.

Njemački turisti su, takođe, platili 40 eura za taksi prevoz od Budve do Kamenova, odnosno za pređenih 7,8 kilometara...

Egipćanima je za turu od Budve do Tivta naplaćeno gotovo 80 eura.

Popović je nedavno najavio uvođenje radikalnije kaznene politike i rekao da će se obračunati sa svima koji budu varali goste.

Kažu da ne postoji način da se uvede jedinstvena cijena taksi usluga, ali je sekretar za gradsku infrastrukturu Nikola Divanović nedavno rekao da će Opština cijenu taksi usluga vezati za cijenu benzina, pa će na taj način limitirati cjenovnike.

Bonus video: