Mićunović prije roka platio komunalije

Ugovorom se Mićunovićeva firma obavezala da na ime gradnje luksuznog dvanaestospratnog kondo hotela, ukupno u pet godišnjih rata, uplati 794 hijade eura
2570 pregleda 2 komentar(a)
Gradilište budućeg kondo hotela, Foto: Vuk Lajović
Gradilište budućeg kondo hotela, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.12.2018. 21:35h

Budvanska kompanija “Zeta film”, u većinskom vlasništvu nikšićkog biznismena Branislava Brana Mićunovića, uplatila je prije nekoliko dana 129.753 eura na račun Opštine Budva, godišnju ratu na ime komunalija za izgradnju budućeg hotela sa pet zvjezdica na mjestu porušene zgrade Zeta filma nadomak Staroga grada.

Načelnik opštinske Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović potvrdio je „Vijestima“ da je firma „Zeta film“ izmirila prije predviđenog roka, 15. decembra, obavezu po osnovu ugovora o izmirivanju komunalija u ratama, koji je zaključen u decembru 2016.

Ugovorom se Mićunovićeva firma obavezala da na ime gradnje luksuznog dvanaestospratnog kondo hotela, ukupno u pet godišnjih rata, uplati 794 hijade eura. Kao garanciju da će izmiriti obavezu do 15. decembra 2021, nikšićki biznismen založio je atraktivni zemljišni kompleks od 6.470 kvadrata u Reževićima, na koji je Opština Budva upisala hipoteku.

Mićunović je odmah 2016. uplatio učešće 145.972, a potom i dvije godišnje rate. Ostalo je da izmiri još tri rate u ukupnom iznosu od 389.259 eura.

Vijesti“ su nedavno objavile da će Mićunović do maja naredne godine izmiriti sve obaveze na ime komunalija za gradnju kondo hotela u centru Budve. To je uslov da kompanija „Savana commercial retail“ postane vlasnik njegove zemlje u Reževićima kojom je garantovao izmirivanje komunalija.

Predugovor o prodaji sa podgoričkom kompanijom Mićunović je zaključio u avgustu, a izvršni direktor „Savana commercial retail“ Veselin Mijač je nedavno za „Vijesti” potvrdio da će Mićunović izmiriti sve obaveze, kako bi oni u maju naredne godine preuzeli vlasništvo nad zemljišnim kompleksom u Reževićima.

„Vlasnici u pravnom smislu još nijesmo postali, po predugovoru vlasnici smo u maju 2019. Sve obaveze koje gospodin Mićunović ima prema Opštini Budva, biće izmirene najkasnije do toga roka“, kazao je biznismen iz Švedske koji ima crnogorske korijene.

„Savana commercial retail“, vlasnik je podgoričkog tržnog kompleksa „Gintaš“ i hotela „Ramada“, koje je prije dvije trgovala od turskih investitora za 24 miliona eura.

Bonus video: