Slovenački magazin o Podgorici: Putevi loši, ima malo putokaza

Među preporukama za one koji se odluče da posjete grad nalazi se Duklja, Medun, 'Kapital plaza', budući hotel “Hilton”, posjeta Nacionalnom parku “Skadarsko jezero”, i Regionalnom “Komovi”, kao i vinski turizam
91 pregleda 2 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2016. 19:53h

Specijalizovani slovenački magazin za kongresne destinacije “Kongres MTLG 2016” objavio je tekst o Podgorici i u rangu od 1 do 5, dodijelio glavnom gradu ocjenu 3,76.

Navodi se da se grad brzo razvija, da je u potrazi za pozicioniranjem na turističkoj sceni razapet između klasičnog turizma i ideje o razvijanju u destinaciju za sastanke.

“Za sada se Podgorica rijetko može naći na mapi za poslovne sastanke, ali s obzirom na izuzetan potencijal vremenom će imati sve što je potrebno da postane prava destinacija za njih”, navodi se u tekstu. Prednost je strateška pozicija koja omogućava lak pristup najatraktivnijim djelovima Crne Gore, ali kao nedostatak ističu trenutnu infrastrukturu i saobraćajnu izolovanost grada.

“Najgori dio ponude za poslovne skupove... su putevi, željeznica i ostala saobraćajna infrastruktura koja je slabo razvijena. Slaba je i infrastruktura za informisanje turista poput oznaka i putokaza”, ocjenjuju iz magazina.

Dodaje se da s obzirom na to da je Podgorica destinacija do koje se stiže avio prevozom, zavisna od broja avio konekcija, a smatraju da bi u pozicioniranju na turističkoj mapi mogao pomoći kongresni centar. Najbolju ocjenu, 4,56, dali su za smještajne kapacitete, restorane, kafiće dok je najniža 1, dobijena od Međunarodne kongresne asocijacije (ICCA).

Među preporukama za one koji se odluče da posjete grad nalazi se Duklja, Medun, 'Kapital plaza', budući hotel “Hilton”, posjeta Nacionalnom parku “Skadarsko jezero”, i Regionalnom “Komovi”, kao i vinski turizam. Novinari “Kongresa” devet godina ocjenjuju destinacije u centralnoj i jugoistočnoj Evropi i rade na njihovom pozicioniranju na evropskim i svjetskim listama poslovnih susreta.

Bonus video: