Milivojević odlazi: LGBT Forum Progres dobija novog direktora

“UO ga je pozvao da do daljnjeg nastavi obavljanje dužnosti. Statut je isključiv, pa izvršni direktor ove LGBT organizacije može biti samo javno deklarisani pripadnik zajednice. U Crnoj Gori je broj deklarisanih LGBT osoba i dalje zanemarljiv”
89 pregleda 40 komentar(a)
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Stevan Milivojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2016. 06:03h

Upravni odbor LGBT Progresa obavijestio je članstvo da je sazvana hitna sjednica Skupštine te NVO, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, a aktuelni direktor Stevan Milovojević neće se kandidovati za tu funkciju.

Predsjednica UO Bojana Jokić je pojasnila da je Milivojević još 18. septembra prošle godine podnio ostavku na dužnost direktora, nakon što je policija po treći put zabranila održavanje parade ponosa u Nikšiću.

“UO ga je pozvao da do daljnjeg nastavi obavljanje dužnosti. Statut je isključiv, pa izvršni direktor ove LGBT organizacije može biti samo javno deklarisani pripadnik zajednice. U Crnoj Gori je broj deklarisanih LGBT osoba i dalje zanemarljiv”, naglasila je Jokićeva.

Dodala je da je namjera bila da Milivojević korektno završi aktuelne aktivnosti i pruži prostor da pronađu i pripreme osobu za novog izvršnog direktora.

“Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa njim, jer broj telefona dostupan redakciji nije bio u funkciji.

U pozivu koji je objavljen prije tri dana piše da će na dnevnom redu sjednice, koja je zakazana za 15. avgust, da bude i izbor saziva UO.

“Poziva se članstvo da uzme učešća u radu Skupštine, a zainteresovani da blagovremeno dostave kandidature za direktora/ku organizacije i članove/ice Upravnog odbora”, piše u pozivu.

Bonus video: