Nema parkinga, a rupe pune smeća

Pored uobičajenih neugodnih mirisa od obližnjeg kolektora, istakli su da su pojedine zgrade useljene, iako nijesu završene
146 pregleda 6 komentar(a)
Krivi most, Foto: Luka Zeković
Krivi most, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.08.2016. 19:34h

Stanovnici kvarta kod Krivog mosta, žale se da je loša infrastruktura, nemaju zelenih površina, parkinga i trotoara, smeće se odlaže u rupama u blizini zgrada.

Pored uobičajenih neugodnih mirisa od obližnjeg kolektora, istakli su da su pojedine zgrade useljene, iako nijesu završene.

U desetak zgrada u Ulici dr Vukašina Markovića, nazvanim Benetonke, živi oko hiljadu građana.

Zgrade su uglavnom useljene prije tri godine, neke lani, a jedna se uskoro završava.

Stanarka Bojana Šarović, pored problema zbog kolektora, na koji se, kaže već navikla, smatra da nema dovoljno uslova za djecu.

„Zbog nedostatka parkinga , automobile parkiraju na trotoaru i ulici, tako da nije jednostavno proći sa djetetom u kolicima“, rekla je Šarović. Ona je dodala da je isto i sa trotoarom preko puta Instituta za bolesti djece.

Pored svake zgrade u kvartu se nalazi velika rupa, predviđena za izgradnju nove stambene zgrade. Neke su ograđene, dok većina, kako je novinarka „Vijesti” vidjela, nije obezbjeđena.

„Rupe služe sada za odlaganje otpada, tako da ih vjerovatno ubrzo neće ni biti“, kaže u šali Šarovićeva.

Na problem nelegalnog odlaganja otpada ukazivali su nedavno mještani, koji su slučajeve prijavljivali i gradskim službama.

Moguće rješenje problema u kvartu bi, prema mišljenju Šarovićeve, moglo biti postavljanje klupa u kvartu.

„Čula sam da su mještani pokrenuli potpisivanje peticije za uređenje i formiranje parka, međutim nismo bili prisutni kada su se potpisi prikupljali“, kazala je Šarovićeva.

Oko zgrada je tek poneko drvo, zelenilo je neuređeno i ima dosta korova.

„ Nema potrebe bilo šta da kažem, sve možete i sami vidjeti i uvjeriti se koji su problemi“, kazala je stanarka, koja je željela da ostane anonimna. Stanari su se zbog problema obraćali i gradskoj upravi.

„Kabinet gradonačelnika je u oktobru 2015. dopisom detaljno informisan o problemima, ali je u odgovoru odgovornost prebacio na investitore“, kazala je predsjednica Skupštine stanara ulaza 98 u Ulici dr Vukašina Markovića Jelena Pavićević.

Ona je istakla da na pitanje, kako su investitori, bez ispunjenih obaveza, dobili dozvolu za useljenje, nije dobila odgovor.

Bonus video: