Dr Đorđević: Onemogućavaju mi rad zbog privatnih interesa

“Posebno je karakteristična havarija koja je nastala 2007 godine kojom su praktično uništene dvije operacone sale sa cjelokupnom opremom -aparatima i uredjajima”, navodi dr Đorđević
387 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2016. 16:15h

Dr Borko Đorđević izvršni direktor Mediteranskog hirurškog centra za plastičnu i estetsku hirurgiju (Centar za plastičnu hirurgiju), optužuje menagment Instituta Dr Simo Milošević u Igalu da su “opstruktivnim djelovanjem , kao i djelovanjem „doktorskog privatnog lobija“doveli do zatvaranja Centra za plastičnu hirurgiju.

Iz menagmenta Instituta tvrde da dr Đorđević pokušava da nezakonito prisvoji-uzurpira imovinu Instituta.

Mediteranski hirurški centar osnovali su u maju 1991 godine Institut Igalo i Atalanta Trading Gmbh iz Ženeve (Švajcarska).

Ulog Institut je bio dio zgrade Mediteranskog centra , stvari,oprema ,tehnička sredstva i sav pripadajući inventar u procijenjenoj vrijednosti od oko1, 333miliona USA dolara , a švajcarska kompanija je bila u obavezi da adasptira prostor, nabavi i instalira medicinsku opremu u vrijednosti od oko dva miliona USA dolara. Ugovor je potpisan na deset godina, a 2001 produžen na još 15 godina.

Namjera osnivača je bila da se programi Instituta upotpune novom ponudom za kojom je u svijetu sve veća potražnja. U početku je, prema tvrdnji dr Đorđevića saradnja bila obostrano korisna i zadovoljavajuća. Navodi da je od njegovih estetskih operacija nedjeljno prihodovano preko 50 hilhjada njemačkih maraka i da je veći dio zarade ostajao Institutu.

Dr Đorđević tvrdi da Institut od 2001 prestaje da ispunjava svoju ugovornu obaveza i da, izmešu ostalog, ne vrši redovnu i bezbjednu distribuciju vode, struje, ventilacije u ustupljenom dijelu bloka Instituta; da se dešavaju strujni udari i česta, višednevna isključenja struje zbog čega su oštećeni aparati i instalacija i onemogućen rad hirurškog centra .

“Posebno je karakteristična havarija koja je nastala 2007 godine kojom su praktično uništene dvije operacone sale sa cjelokupnom opremom -aparatima i uredjajima”, navodi dr Đorđević .

Tvrdi i da Institut krši ugovor o zajedničkom radu, jer neki ljekari u toj zdravstveno rehabilitacionoj ustanovi , iako nisu kvalifikovani, “preusmeravaju pacijente, njihovim članovima porodice, koji se bave neinvazivnom estetskom hirurgijom”.

Dr Đorđević tvrdi da mu odgovornu u Institutu opstruiraju rad i na druge načine jer su naložili da se ukloni tabla sa obavještenjem da tu radi Mediteranski hirurški centar za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju“kao i da je fizički zaprečen ulaz u dio zgrade Instituta u kojem se nalaze njihove prostorije.

Dr Đorđević optužuje menagment Instituta Igalo za nezainteresovanost za “funkcionalno i djelatno oživljavanje Instituta, i za Društvo čiji je suosnovač”.

“Od četiri tendera, uključujući i ovaj poslednji, nijedan zainteresovani kupac nije obaviješten o postojanju „Mediteranskog hirurškog centra“, a posebno ne o postojanju potencijala razvoja estetske hirurgije kao dijela ekonomskog poboljšanja rada Instituta”, tvrdi dr Đorđević. .

O problemu u radu dr Đorđević je obavijestio menagment Instituta, ministra zdravlja Budimira Šegrta, predsjednika Tenderske komisije, Branka Vujovića i ambasadorku SAD u Crnoj Gori, Margaret En Uehara.Ako ne postigne dogovor o daljoj korektnoj saradnji, dr Đorđević najavljuje tužbu protiv odogovornih u tom zdravstveno rehabilitacionom centru.

“ Institut Igalo više od 20 godina trpi značajne štetne posljedice zbog manipualcija prvobitnim ugovornim odnosom iz 1992. godine od strane Borka Đorđevića. Očekivali smo da će 19.09.1016. godine istekom ovog ugovornog odnosa Borko Đorđević konačno osloboditi imovinu Instituta i da ćemo je vratiti u poslovni sistem kompanije. Međutim, očigledno je da Borko Đorđević pokušava da uzurpira i trajno prisvoji dio imovine Institut”, navodi iz menagmenta Instituta, u odgovoru dostavljenom Vijestima.

“Institut će pokrenuti sve pravne radnje kako bi zaštitio svoju imovinu jer, za razliku od paušalnih navoda iz dopisa Borka Đorđevića, Institut Igalo raspolaže obimnom dokumentacijom koja će dokazati štete koju je ovo preduzeće na čelu sa Borkom Đorđevićem načinilo Institutu Igalo i državi Crnoj Gori”, poručuju iz menagmenta Instituta. .

Galerija

Bonus video: