Narednog vikenda na Žabljaku promotivno biciklističko takmičenje

"Takmičenje je promotivno jer ćemo promovisati po pravilima ovog sporta urađenu stazu na Štuocu. Za ovu priliku revijalno jer namjeravamo da od iduće godine bude u takmičarskom kalendaru ovog sporta"
1 komentar(a)
Štuoc park Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Štuoc park Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.08.2016. 14:31h

Sportsko planinarski klub “Durmitor Adventure”, uz podršku Nacionalne turističke organizacije narednog vikenda organizuje na Žabljaku, ove godine, promotivno biciklističko takmičenje.

Trka “Durmitor Downhill Adventure “ održaće se na uređenim stazana “Bajk parka Štuoc”, gdje će u disciplinama planinskog biciklizma “Downhill” i “Enduro” takmičiti oko 30 planinskih biciklista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

"Takmičenje je promotivno jer ćemo promovisati po pravilima ovog sporta urađenu stazu na Štuocu. Za ovu priliku revijalno jer namjeravamo da od iduće godine bude u takmičarskom kalendaru ovog sporta", kaže predsjednik organizacionog odbora Boris Stijepović.

Stijepović kaže da se za nedjelju planira Fri rajd biciklistička trka sa vrha Savinog kuka pri čemu će učesnici koristiti pješačku stazu sa vrha a u drugom dijelu kamionski put koji se serpentinama pruža ispod žičare “Savin kuk I”, od njenog kraja do početka, i da je u cilju realizacije ove atraktivne discipline imao podršku od uprave Turističkog centra “Durmitor” u čijem je vlasništvu ovo skijalište.

Bonus video: