Trg od pola miliona eura kod stadiona: Fontana, klupe...

“Ponuda ponuđača 'Erlang' iznosi 505.772,82 eura sa PDV-om. Ponuda ispunjava sve dokaze predviđene pozivom za javno nadmetanje i tenderskom dokumentacijom i ispravna je u smislu odredbi Zakona o javnim nabavkama”
88 pregleda 7 komentar(a)
Stadion, Foto: Filip Roganović
Stadion, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.08.2016. 18:34h

Trg kod Gradskog stadiona gradiće kompanija „Erlang“, ukoliko ne budu podnijete i usvojene žalbe na rješenje Agencije za izgradnju i razvoj.

Agencija za izgradnju i razvoj donijela je rješenje o izboru najpovoljnije ponude za izgradnju trga kod stadiona za izvođenje radova na uređenju terena sa južne strane stadiona, u zahvatu DUP-a “Nova varoš 2”.

Prema rješenju koje je juče objavljeno na portalu javnih nabavki, na otvoreni javni poziv od petog jula javila su se četiri ponuđača, a kompanija „Erlang“ ocijenjena je kao ispravna i vrednovana prvorangirana.

“Ponuda ponuđača 'Erlang' iznosi 505.772,82 eura sa PDV-om. Ponuda ispunjava sve dokaze predviđene pozivom za javno nadmetanje i tenderskom dokumentacijom i ispravna je u smislu odredbi Zakona o javnim nabavkama”, navodi se u obrazloženju rješenja.

Ispravne su bile i ponude ostalih ponuđača, među kojima su bili kompanija „Met&Alu Plast“ iz Danilovgrada, „Neimar inženjeringa“, kao i samostalna ponuda sa podizvođačima kompanije „Lipa Ing“.

Međutim, sve su kompanije za ovaj tender, čija je procijenjena vrijednost iznosila 580 hiljada eura, tražile više novca od kompanije “Erlang”.

Tako je, prema rješenju, ponuda kompanije „Neimar inženjering“ bila 532.533,38 eura, kompanije ”Lipa Ing“ sa podizvođačima 544.533,21 eura, dok je ponuda kompanije „Met&Alu Plast“ iznosila 579.838,61 eura.

Ipak, na donijeto rješenje Agencije moguće je uložiti žalbu.

Tender se sprovodio po skraćenom postupku od 22 dana, jer su iz Agencije za izgradnju i razvoj obrazložili da je neophodno što hitnije urediti prostor u samom centru grada i saobraćajnice koje ga okružuju.

Prethodni tender, raspisan u martu, je propao, jer je Agencija, kao neispravnu odbila jedinu pristiglu ponudu, firme “Met&Alu Plast “iz Danilovgrada.

Trg, koji će se graditi će, između ostalog, imati i fontanu, armirano - betonske klupe i žardinjere.

Bonus video: