Zaposleni u Bolnici Meljine dobili dvije zaostale plate

Drobnjak je navela da u sindikatu nemaju nikakvih informacija iz Atlas grupe i da vlasnik Duško Knežević nije pokazao zainteresovanost za probleme zaposlenih
104 pregleda 2 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.08.2016. 14:32h

Zaposleni u Opštoj bolnici Meljine primili su dvije, od četiri plate koliko im se duguje, a do kraja mjeseca očekuju da još jednu-junsku zaostalu platu, kazala je predsjednica sindikata te zdravstvene ustanove Slavica Drobnjak.

Podsjeća i da je stigla uplata Opštine Herceg Novi u iznosu od 25 hiljada eura, koja je iz budžetskih rezervi opredjeljena kao jednokratnu pomoć zaposlenima . Ona ističe da zaposleni stručno i odgovorno obavljaju njihov posao , iako ne primaju zarade.

U Sindikatu Bolnice Meljine zadovoljni su odlukom Vlade da bolnica privremeno uđe u sistem javnog zdravstva.

Podsjećamo da je zbog mogućnosti da Bolnica prestane sa radom, Vlada Crne Gore bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, 3. Avgusta usvojila Informaciju o ugrožavanju javnog interesa mogućim prestankom rada PZU Opšta bolnica „Meljine“ – Herceg Novi, koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja.

U sindikalnoj organizaciji imaju informaciju da je počela procedura vezana za proširenje ugovora o pružanju bolničkih usluga sa Fondom zdravstva.

Potpredsednik Vlade Petar Ivanović je na sastanku koji je održan 18. jula sa menadžmentom i sindikatom Bolnice, kazao da u Vladi razmišljaju da bolnicu uključe u sistem javnog zdravstva barem na nivou četiri odeljenja, hirurgija, interno, porodiljno, centar za rehabilitaciju uključujući i hiperbaričnu komoru. Ta odeljenja mogu da funkcionišu kao cjelina i da se održe kroz sistem javnog zdravstva Crne Gore, kazao je Ivanović.

Drobnjak je navela da u sindikatu nemaju nikakvih informacija iz Atlas grupe i da vlasnik Duško Knežević nije pokazao zainteresovanost za probleme zaposlenih.

Podsjećamo da je Vlada pred kraj prošle godine , preko Savjeta za privatizaciju na inicijativu SO Herceg Novi pokrenula postupak i donijela odluku da se raskine ugovor sa Atlas grupom. Odbornici SO Herceg Novi su na sjednici 18 jula bili jednoglasni da bi Bolnicom do raskida ugovora, trebalo da upravljaju Opština i država.

Bonus video: