PODACI SA AUTOBUSKE STANICE

Nezadovoljni jer je putnika sve manje

„Imamo ukupno 87 prevoznika koji saobraćaju preko naše stanice od čega 26 je sa sjedištem firme u drugoj državi”, kazao je Mrvaljević.
98 pregleda 4 komentar(a)
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Autobuska stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2016. 16:17h

Broj putnika koji koriste usluge Autobuske stanice opada, zbog čega su u tom preduzeću nezadovoljni.

„Svake godine je broj putnika za par procenata manji”, istakao je rukovodilac sektora za saobraćaj Dragan Beli Mrvaljević.

On je dodao da je i broj polazaka autobusa, u odnosu na prošlu turističku sezonu, nešto manji.

„Imamo ukupno 87 prevoznika koji saobraćaju preko naše stanice od čega 26 je sa sjedištem firme u drugoj državi”, kazao je Mrvaljević.

Prema podacima kojima raspolažu, najtraženije destinacije u zemji su Budva, Cetinje i Berane.

„Najmane košta karta od Podgorice do Danilovgrada i iznosi euro i 50 centi, a najskuplja je do Gusinja - 12 eura”, rekao je Mrvaljević.

Od destinacija u okruženju, prema navodima Mrvaljevića, najpopularniji je odlazak u Beograd, Niš, Tiranu, Skoplje i Novi Sad.

Mrvaljević ističe da prevoznici iz Podgorice imaju direktne linije sa skoro svim većim gradovima u Srbiji, Kosovu, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Hrvatskoj i Albaniji.

„Što se tiče Zapadne Evrope imamo direktne linije za Austriju, Njemačku, Luksemburg, a sa presijedanjem i za zemlje Skandinavije, Francusku, Švajcarsku, Italiju, Belgiju i tako dalje”, kazao je Mrvaljević.

Saopštio je da putnici sve detaljne informacije o polascima autobusa, redovima vožnji, cijenama voznih karata, kao i rezervaciji mjesta i kupovini voznih karata mogu naći i na internet stranici busticket4.me.

Preporučujemo za Vas