Pivo i Šaban ne mogu zajedno u Rožajama

Ćatoviću dozvola za štand ukinuta par sati prije koncerta
240 pregleda 25 komentar(a)
Ejup Nurković, Šaban Šaulić, Foto: Aida Skorupan
Ejup Nurković, Šaban Šaulić, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 06.08.2016. 14:15h

Rožajac Jašar Ćatović je najavio tužbu za naknadu štete protiv Opštine, jer su mu zabranili rad štanda tokom koncerta Šabana Šaulića, za koji je prethodno uredno dobio dozvolu.

Dozvolu je dobio 2, a ukinuta mu je 4. avgusta u 17.45 časova, nekoliko sati prije održavanja koncerta, uz obrazloženje da je "bio namjeran u promet staviti alkoholna pića".

"Čime se članom 259 stav 1 ZUP-a otklanjaju moguće opasnosti po život i zdravlje ljudi upotrebom alkoholnih pića kojim bi se narušio javni red i mir i javni poredak", stoji u obrazloženju rješenja o zabrani.

Očevici tvrde da je zabranu postavljanja štanda naložio predsjednik Opštine Ejup Nurković kada je, dok je sjedio u blizini štanda, uočio da se istovara nikšićko pivo.

"I prije donošenja zabrane Nurković je komunalnim policajcima prstom pokazao da ne dozvole postavljanje tog štanda, a onda je munjevitom brzinom otvorena zgrada Opštine da bi se iskucalo rješenje", tvrdi očevidac.

Alkoholna pića su se te večeri točila u skoro svim lokalima na gradskom trgu, pa i u onom na čijoj terasi je sjedio Nurković.

Ćatović je juče bio nedostupan za komentar, ali njegovi prijatelji smatraju da je pozadina zabrane to što je on istaknuti član DPS-a.

"U dozvoli nigdje nije navedeno da ne može prodavati alkoholna pića, niti su se pozivali na član ZUP -a koji je istaknut u drugom rješenju. Jasno je da se radi o lošoj namjeri, zbog čega će ih Ćatović sigurno tužiti za nadoknadu pričinjene štete", rekao je Jašarov blizak prijatelj.

Iz kabineta predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti".

Bonus video: