Mićović: Sportski život Nikšića prepušten skoro zaboravu

On navodi da o neiskorišćenosti sportske infrastrukture najbolje govori činjenica da u poslednjih 10 godina u gradu pod Trebjesom nije organizovano nijedno veliko međunarodno takmičenje u pojedinačnim i grupnim sportovima
334 pregleda 5 komentar(a)
Goran Mićović, Foto: Demokratska Crna Gora
Goran Mićović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.08.2016. 10:58h

"Nikšić je grad koji je kroz svoju veliku istoriju sporta bio poznat na prostorima bivše Jugoslavije, a i šire. Danas, nakon skoro tri decenije od dolaska na vlast vladajuće strukture, sportski život grada je prepušten skoro zaboravu. Pojedini gradski klubovi su na pragu gašenja, a iz Nikšića su ponikle nekadašnje velike zvijezde borilačkih sportova, košarke, fudbala i rukometa" kazao je Goran Mićović, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Kako Mićović navodi lokalna vlast ne posvećuju dovoljno pažnje manjim klubovima.

"Klubovi su prepušteni samofinansiraju, a u tim klubovima ima mnogo talentovane djece koja sanjaju da će napraviti veliki uspjeh, ali se, nažalost, suoče sa surovom realnošću budući da država i opština na njih ne okreću glavu. Predjeli na periferiji grada imaju odlične uslove za izgradnju sportskih kompleksa za pripreme sportskih klubova iz naše zemlje, jer je pogubna činjenica da klubovi iz naše zemlje sve više preferiraju da odlaze na pripreme u druge zemlje, dok imaju sve uslove i ovdje" objašnjava Mićović.

On navodi da o neiskorišćenosti sportske infrastrukture najbolje govori činjenica da u poslednjih 10 godina u gradu pod Trebjesom nije organizovano nijedno veliko međunarodno takmičenje u pojedinačnim i grupnim sportovima.

"Zbog niza loših privatizacija velikih ugostiteljskih objekata, opština Nikšić nema dovoljno smještajnih kapaciteta. Imamo primjera manjih borilačkih, rukometnih, fudbalskih klubova, koji danas nemaju prostore za organizovanje treninga, već su prinuđeni da treniraju na gradskim zelenim površinama. Zaista zabrinjava činjenica što su djeca i mladi ljudi postali žrtve loše politike lokalnog Sekretarijata za mlade i sport. Demokrate u svojim redovima imaju ljude koji su prepoznati kao odlični sportisti, sa već izgrađenim karijerama, i koji svojom stručnošću i entuzijazmom, zajedno sa ostalim ljudima od volje i znanja, mogu doprinijeti poboljšanju uslova za bavljenje sportom u našem gradu, ali i u Crnoj Gori" zaključio je Mićović.

Bonus video: