Danas u "Vijestima": Zbirni račun 8 krije vlasnike Eurofonda

Pročitajte i kolumnu Balše Brkovića "Degustator".
67 pregleda 0 komentar(a)
naslovnica 6. avgust, Foto: Vijesti online
naslovnica 6. avgust, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 06.08.2016. 06:25h

U današnjim "Vijestima" između ostalog čitajte:

  • Nema krivičnog sjela: Sutkinja jača od politike

Bivša generalna direktorica CKB-a Milka Ljumović, njena nekadašnja zamjenica Bose Tatar i četiri člana bivšeg menadžmenta CKB banke oslobođeni su optužbi za zloupotrebu položaja. To je presuda sutkinje Ane Vuković, u podgoričkom Višem sudu.

  • Azri investitori, Darku siromašni

Predsjednik Skupštine Darko Pajović i potpredsjednica Vlade Azra Jasavić sa tih funkcija vode kampanju za podizanje rejtinga Pozitivnoj Crnoj Gori. Pajović i Jasavićeva su od imenovanja na te funckije krenuli u intenzivnu kampanju posjećujući opštine, institucije i investitore. Pajović je tako bio u radnim posjetama manje razvijenim opštinama kao što su Golubovci i Petnjica, a posjetio je i Bar, i Cetinje.

  • Blokada računa Montenegro erlajnza, prizemljuju avione?

Žiro-račun “Montenegro erlajnza” blokiran je od juče na iznos od 1,1 miliona eura, saznaju „Vijesti“ iz izvora bliskih menaždmentu MA. Blokadu računa pokrenuo je po službenoj dužnosti sudski izvršitelj, a ona se odnosi na presudu Privrednog suda iz 2011. koji je u sporu zbog tada aktuelnog neplaćanja usluga za prihvat i opsluživanje aviona MA na aerodromima u Tivtu i Podgorici, presudio u korist preduzeća „Aerodromi Crne Gore“.

  • Smanjili gradnju, ali Milu vile ne diraju

Opština Budva nije umanjila ni za kvadrat budući rezidencijalni kompleks od 40-ak vila, koje su ucrtali na placu podgoričke kompanije Global Montenegro u vlasništvu premijera Mila Đukanović.

  • Lukšić se povlači iz trke za šefa UN-a?

Kandidat Crne Gore za mjesto generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Igor Lukšić razmatra i opciju odustajanja od trke nakon jučerašnje druge runde tajnog glasanja u Savjetu bezbjednosti (SB UN), saznaju "Vijesti".

  • Zbirni račun 8 krije vlasnike Eurofonda

Najveći pojedinačni vlasnik Eurofonda sakriven je iza NM zbirnog kastodi računa broj 8, koji je većinski vlasnik i tri strateške kompanije u portfoliju fonda, koje posjeduju nekretnine vrijedne najmanje 290 miliona eura. Iza tog računa je sakriven vlasnik ili vlasnici 15,5 odsto Eurofonda, dok je u vlasništvu ovog računa 72,6 odsto kapitala Solane, oko 76 odsto Izbora Bar i 77,8 odsto akcija Bjelasice Rade, pokazuju posljednji javno dostupni podaci.

Danas u "Vijestima" dodatak "Art".

Pročitajte i kolumnu Balše Brkovića "Degustator".

Bonus video: