Srzentić: Voda će stići u barsku Krajinu

Srzentiću i njegovim saradnicima mještani su kao svoje glavne probleme istakli i lošu putnu infrastrukturu i dotrajalu elektro-mrežu
152 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Opština Bar
Zoran Srzentić, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 05.08.2016. 18:18h

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić saopštio je mještanima barske Krajine da će riješiti vodosnabdijevanje tog bezvodnog dijela opštine, koji “leži” na Skadarskom jezeru.

On je sa sardnicima posjetio mjesne zajednice Ostros i Šestani.

Projekat za izgradnju sistema za vodosnabdijevanje Krajine, čiju je izradu finansirala Turska agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), predat je MZ Ostros još u novembru 2013. godine...

“Mještani Krajine očekuju realizaciju projekta vodosnabdijevanja preko turske razvojne agencije TIKA, za koji je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić i prilikom nedavne posjete Turskoj, dobio uvjerenje da će biti priveden kraju”, piše u saopštenju iz Srzentićevog kabineta nakon posjete Krajini.

Prema istim navodima, Srzentiću i njegovim saradnicima mještani su kao svoje glavne probleme istakli i lošu putnu infrastrukturu i dotrajalu elektro-mrežu.

“U narednom periodu, Opština Bar posvetiće znatno veću pažnju razvoju ovog kraja, jer su se nakon više godina ekonomske nestabilnosti i konačne finansijske konsolidacije za to stekli uslovi. Na licu mjesta građani su pitali, a odgovarale su starješine organa lokalne uprave koji su nadležni za pojedine oblasti i ovaj način komunikacije i sagledavanja problema pokazao se kao odličan, na obostrano zadovoljstvo, jer nećemo više komunicirati u kancelariji ili preko dopisa, već direktno na terenu sa mještanima”, saopštio je Srzentić .

Za rekonstrukciju puteva u ovoj godini, rekli su čelnici Opštine, u budžetu je opredijeljeno pola miliona eura, od čega za seoski dio u Ostrosu i Šestanima 43.000 eura: “I već narednih dana počeće radovi na prioritetnim dionicama”.

“Ove godine u MZ Ostros Turistička organizacija Bar otvorila je Turističko-informativni biro u kojem turisti mogu dobiti sve potrebne informacije o brojnim zanimljivostima i atrakcijama ovog kraja. Učinićemo sve da se maksimalno turistički valorizuje ovaj kraj, počeli smo izgradnju panoramske rute, u Livarima, Murićima i Stegvašu sagradićemo vidikovce, uredićemo prostor kod bunara koji su prava atrakcija ovog kraja”, rekla je direktorka TO BarNeda Ivanović.

Bonus video: