Divanović: Izmjenom odluke o taksi prevoza biće uvedena radikalna kaznena politika

Divanović je najavio da će već u septembru biti organizovana javna prezentacija idejnog projekta glavnog gradskog šetališta – promenade, na potezu od budvanskog Starog grada do Zavale
2 komentar(a)
Budva- Nikola Divanović, Foto: Vuk Lajović
Budva- Nikola Divanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.08.2016. 17:21h

Izmjenom odluke o taksi prevoza biće uvedena radikalna kaznena politika što će dodatno uvesti u red u ovu oblast.

Budvu očekuje novi ambijentalni identit, kroz gradnju novog kružnog toka i promenade od Staroga grada do Zavale, ali isto tako i nova iluminacija na bedemima.

To je saopštio sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović, najavljujući niz projekta koji će osvježiti izgled Budve .

Divanović je kazao da su u okviru redovnih aktivnosti ovog Sekretarijata, završeni poslovi na obilježavanju horizontalne signalizacije u gradu, asfaltiranju oštećenja na kolovozima, kao i kontinuirano održavanje zaštitne ograde duž gradskog bulevara.

„Sekretarijat trenutno radi na smislu rješavanja administrativnih procedura i pribavljanja neophodne dokumentacije, kako bi se već nakon završetka perioda zabrane građevinskih radova, krenulo u realizaciju projekta. Tu je izgradnju kružnog toka na raskrsnici ispred glavne pošte, za koji je informišući prisutne da je idejeni projekat u potpunosti završen i uskoro će ovaj dio grada dobiti novi funkcinalan i estetski sadržaj i zonu limitiranog saobraćaja", kazao je Divanović na konferenijci za novinare.

Divanović je najavio da će već u septembru biti organizovana javna prezentacija idejnog projekta glavnog gradskog šetališta – promenade, na potezu od budvanskog Starog grada do Zavale.

"U pitanju je prioritetan kapitalni projekat, kojim se najavljuje kreiranje novog vizuelnog identiteta teritorije opštine Budva" kazao je on.

Najavio je i raspisivanje međunarodnog tendera za izradu projektnog rješenja za postavljanje trajne iluminacije i osvjetljenja Starog grada, kao i da će Sekretarijat kojim rukovodi biti predložene Izmjene i dopune Odluke o organizaciji i načinu obavljanja auto-taksi prevoza na teritoriji Opštine Budva, u smisli preciziranja kaznenih odredbi za neregularno obavljanje ove djelatnosti, kao i utvrđivanja gornje granice visine cijana, sa vizijom stvaranja kvalitetnog javnog servisa.

Bonus video: