Počinju Dani dijaspore u Rožajama: Otvara Šaban Šaulić

"Dani dijaspore" traju mjesec dana u okviru kojih će biti organizovani i Dani gljiva i ljekovitog bilja, te brojne izlozbe slika, promocije knjiga, pozorisne predstave, drugi kulturni, sportski i drugi dogadjaji.
229 pregleda 3 komentar(a)
Rožaje, Foto: Vijesti
Rožaje, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.08.2016. 13:25h

Koncertom Šabana Šaulića na gradskom trgu u Rožajama će u četvrtak u 20 sati zvanično biti otvoreni treći "Dani dijaspore". Događaj će, prema procjenama organizatora, okupiti između 10 i 15 hiljada ljudi, obzirom da se očekuju gosti iz Berana, Petnjice, Plava, Gusinja, Bijelog Polja i drugih crnogorskih i obližnjih srpskih gradova.

Dani dijaspore" traju mjesec dana u okviru kojih će biti organizovani i Dani gljiva i ljekovitog bilja, te brojne izložbe slika, promocije knjiga, pozorišne predstave, drugi kulturni, sportski i drugi događaji.

Direktor Centra za kulturu Bećo Kojević je kazao da se manifestacija održava u avgustu jer je tada najveci broj nasih raseljenika na odmoru u domovini.

"Pored promocije nase kulture, obicaja i tradicije, manifestacija ima za cilj okupljanje i druzenje koje nerijetko rezultira i novim biznis idejama. Zeljeli smo da na jednom mjestu spojimo nesto sto je i lijepo, dobro i korisno. Da nasi raseljenici kroz programe uprilicene i u njihovu cast osjete da su ovdje uvijek dobrodošli, a i da njihove investicije, ukoliko se odluče, ovdje mogu biti isplative, te da uvijek mogu računati na našu svesrdnu podršku", kazao je Kujević.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i lokalna Turistička organizacija, uz finansijsku podršku Opštine Rožaje i Bosnjackog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori.

Bonus video: