Mustajbašić: U Centrima za socijalni rad nema prostora za političke subjekte

On je reagovao na izjave bjelopoljskog odbora Demosa da neće dozvoliti da je Centar za socijalni rad za Bijelo Polje bude centar za kupovinu glasova DPS-a za izbore
284 pregleda 5 komentar(a)
Admr Mustajbašić
Admr Mustajbašić
Ažurirano: 03.08.2016. 11:23h

Uspostavljanjem Vlade izbornog povjerenja i postavljanjem kontrolora na nivou državnih preduzeća i lokalnih uprava, nesporno je da smo svi na zajedničkom zadatku da uspostavimo punu saradnju i povjerenje, da u toku izbornog procesa, a uvjeren sam i poslije toga, sve aktivnosti centara za socijalni rad budu zakonite, kazao je Direktor centra za socijalni rad u Bijelom Polju Admir Mustajbašić.

On je reagovao na izjave bjelopoljskog odbora Demosa da neće dozvoliti da je Centar za socijalni rad za Bijelo Polje bude centar za kupovinu glasova DPS-a za izbore.

"Izjavu kontrolora-pomoćnika direktora Dražena Petrića iz Demosa, koji je postavljen u skladu sa lex specialisom, da neće dozvoliti da se državni budžet, naročito kroz jednokratne pomoći, koristi u partijske svrhe, razumio sam kao poruku da sve funkcionise u skladu sa zakonom , da ćemo izbore dočekati uz puno povjerenje svih političkih subjekata", kazao je Mustajbašić.

On je kazao da je primarni cilj Centra za socijalni rad na čijem je čelu, sprovođenje socijalne i dječje zašte sa ciljem da svojim odgovarajućim metodama i sredstvima obezbijedi uslove za život i napredovanje u životu onim članovima društvene zajednice koji, stalno ili privremeno, nijesu u mogućnosti sami sebi da stvore te uslove.

"Posebno me raduje činjenica što ću u tom dijelu imati saradnju kontrolora iz Demosa, koji će zajedno sa mnom biti u prilici da u skladu sa ovlašćenjima iz lex specialisa odlučuje o ovim pravima. Nesumnjivo je da će se ovim načinom rada kvlitetnije i bolje sagledati ukupna situacija lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i da ćemo zajednički naći najbolje rješenje za saniranje stanja u kojem se nađu neki naši sugrađani. Izuzetno mi je stalo da pokažem javnosti da je rad ne samo u ovom centru, već u svim centrima širom Crne Gore javan, bez obzira da li je izborna godina u pitanju ili nije", kazao je Mustajbašić.

On je kazao da će kontrolor svakako ubuduće, kao i do sada, imati na raspolaganju sve što mu je potrebno kako bi rad ovog centra učinili još transparentnijim i kako bi se povjerenje u izborni proces podiglo na viši nivo.

"Cilj mi je da se javnosti stavi na uvid da u centrima za socijalni rad ne postoje nikakvi drugi mehanizmi, osim onog koji neprestano radi na pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Kako stanje socijalne potrebe ne poznaje političku pripadnost lica kod kojih se javi, tako ni centrima za socijalni rad u Crnoj Gori nije važno ništa drugo osim toga da li su ispunjeni zakonski uslovi za ostvarivanje prava ili ne. Samom tom činjenicom je svima jasno stavljeno od znanja da u centrima za socijalni rad nema prostora ni za jedan politički subjekt, bez obzira da li je u pitanju vlast ili opozicija“, zaključio je Mustajbašić.

Bonus video: