Hrvatsku manjinu ugrožavaju krave?

Sinovi Marka Janovića su Lukoviću uputili ozbiljne prijetnje
150 pregleda 6 komentar(a)
Ratko Luković, Foto: Privatna arhiva
Ratko Luković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.08.2016. 06:08h

Punomoćnik braće Ratka i Dejana Lukovića, advokat Srđan Lješković reagovao je na tekst “Četvoro povrijeđenih u tuči zbog lutajuće stoke”.

“Moji klijenti su optuženi po informacijama iz vaših novina, zbog ugrožavanja bezbjednosti, iako nijesu dali izjavu pred nadležnim tužilaštvom, niti se tužilaštvo oglasio povodom tog pitanja a nije ni podiglo optužnicu protiv braće Luković. Istina je sasvim drugačija od one koje je prezentovana u vašim novinama. Navodno ugroženi Tonko Biskupović, Tonko Brkan i Marko Janović toga dana su Ratkovog maloljetnog sina Nikolu napali fizički i kamenicama, pri tome mu upućivali najružnije riječi čak i na nacionalnoj osnovi. Tonko Biskupović je bez ikakvog upozorenja napao fizički Ratka Lukovića, koji je došao da prihvati svoje koze, pri tom mu nanijevši udarac pesnicom u predjelu vilice, udarac u vrat sa desne strane, po leđima i u desnu preponu. Tonko Brkan ga je uhvatio kliještima za lijevu ruku, nanijevši mu lacerokontuznu ranu na dlanu uz palac lijeve ruke, dok ga je Marko Janović udario tvrdim predmetom ispod lijeve plećke, da bi zatim u pravcu njega i njegovog maloljetnog sina Marko Janović gađao betonskim opekama, koje na sreću nijesu pogodile maloljetno dijete iako ga je isti gađao u pravcu glave. Sve gore navedene povrede su sanirane od strane Hitne medicinske pomoći u Tivtu.

Kao dokaz gore navedenog dostavljamo vam medicinsku dokumentaciju i sliku sa povredama Ratka Lukovića.

Nakon saznanja za ničim izazvanim napadom na svoga maloljetnog bratanića i brata, Dejan Luković se uputio u pravcu mjesta događaja, gdje je sreo Marka Janovića koji se na isti način ponašao i prema njemu. Dejan je reagovao na način tako što je odgurnuo od sebe lice koje mu je prijetilo i odgurnuo ga nogom. Sinovi Marka Janovića su mu tada uputili veoma ozbiljne prijetnje: 'je....mo ti majku, zaklaćemo te'...

Ovdje je došlo do zamjene teza i umjesto da se optuže i pritvore lica koja su napala, vrijeđala i ugrozila bezbjednost maloljetnika koji je čuvao stoku... policija privodi na informativni razgovor napadnuta i vrijeđana lica.

Možda policija ne bi ovako postupila da se nije oglasilo Hrvatsko nacionalno vijeće, koje daje sebi za pravo da iznosi političke izjave jer su Biskupović, Brkan i Janović Hrvati i taj način se pokušalo na mala vrata u crnogorsku politiku ponovo uvesti pitanje ugroženosti hrvatske manjine, navodno sada ugroženo od desetak koza i nekoliko krava.

Molimo gospodu iz Hrvatskog nacionalnog vijeća da politiku ostave po strani i omoguće pravosudnim institucijama države da riješe i donesu odluku po eventulnoj optužnici koju će ODT Kotor podnijeti. A možda se desi nakon izjava svjedoka da optuženi u ovoj priči budu oni kojima je sada navodno ugrožena bezbjednost.

Neko će morati da odgovara za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi maloljetnika koji je čuvao stoku, kao i za povrede njegovog oca i za upućene prijetnje da će neko nekome oduzeti život na najsuroviji način - klanjem.

Još jednom javno molimo gospodina Iliju Janovića, da ne koristi političku funkciju i da ne uzima u zaštitu rođaka Marka Janovića, koji je svojim rođacima prodao parcelu braće Luković zajedno sa starim Austrijskim putem, koji put je jedini za cijelo selo, to ga ovim putem obavještavamo da će specijalni državni tužilac biti obaviješten o ovoj prodaji i nezakonitom oduzimanju i preprodaji imovine braće Luković, stranom investitoru koji je upoznat sa ovim problemom”, piše u reagovanju.

Bonus video: