Mještani Lukova čekaju na vodu: Prva faza do kraja godine?

Prema riječima Ivanovića, projekat za prvu fazu je već završen i on će uskoro biti predstavljen mještanima
81 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2016. 13:01h

Mještani Lukova, koje je 12 kilometara udaljeno od Nikšića, sačekali su kod bistijerne koju je selu poklonio kralj Nikola, potpredsjednika Vlade Petra Ivanovića i predsjednika Opštine Veselina Grbovića, kako bi saznali kada će taj bezvodni kraj konačno dobiti vodu.

Prema riječima Ivanovića i Grbovića, do kraja godine biće završena prva faza koja podrazumijeva primarni dovod vode, dok bi do narednog ljeta bila realizovana i druga faza.

“Prva faza, a to je primarni dovod vode, koštaće oko 250.000 eura. Kasnije će i mještani sa svojim dijelom novca, ministarstvo i mi zajednički rješavati sekundarni razvod. Nadam se da možemo do kraja godine da završimo taj primarni dio”, kazao je Grbović.

Prema riječima Ivanovića, projekat za prvu fazu je već završen i on će uskoro biti predstavljen mještanima.

“Sa mještanima smo se dogovorili da se riješi pitanje koje nekada zna da zagorča život izvođaču radova, a to je pitanje imovinsko-pravnih odnosa. Vrlo je važno kuda će ići trasa, moramo gledati najekonomičnije rješenje. Razgovarali smo da lokalne firme, počev od Vodovoda pa na dalje, izvode radove kako bi se što više novca okretalo kroz lokalnu ekonomiju”, kazao je Ivanović.

Predsjednik MZ Lukovo Miljan Radović kazao je da izgradnja vodovoda za mještane znači puno i da je krajnje vrijeme da oko 240 domaćinstava u tom selu dobije vodu.

“Lukovo je bezvodni kraj. Tokom ljetnjeg perioda po dva–tri mjeseca nemamo vode. Većinom su ljudi ranije imali ublove, čatrnje, a sad sve kuće imaju bistijerne, pojedini imaju ugrađene hidrofore. Možda će dolaskom vodovoda u ovom našem selu biti više i veš mašina”, kazao je Radović.

Galerija

Bonus video: