Žabljak: Trodnevno takmičenje u orijentiringu

Dušan Marković iz Srbije prvoplasirani je u konkurenciji M16. Matjaž Štanfel iz Delnica u Hrvatskoj u klasi M21E, Juha Suntila iz Finske u M21A a Jan Cools iz Belgije u klasi M21B
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2016. 13:14h

Trodnevno takmičenje u orijentiringu, „Durmitor orienteering challenge 2016“, istovremeno i prvenstvo Crne Gore u tom sportu, koje su partnerski organizovali Opština, lokalna Turistička organizacija i NP „Durmitor“ iz Žabljaka, Orijentiring savez Crne Gore, Planinski klub „Durmitor“ iz Žabljaka, „Zmaj adventure“ iz Srbije i ruska kompanija „Siven“.

U sve tri etape učestvovala su 154 takmičara starosti od 12 do 60 godina, u muškoj i ženskoj konkurenciji, pristigli iz orijentiring klubova iz Velike Britanije, Izraela, Švedske, Norveške, Finske, Belgije, Njemačke, Švajcarske, Austrije, Rusije, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Pobjednici u kategorijama M12 i M14 su Vuk i Aleksandar Radunović iz Berana. Iz Berana je i Luka Vulić, pobjednik u kategoriji M18.

Dušan Marković iz Srbije prvoplasirani je u konkurenciji M16. Matjaž Štanfel iz Delnica u Hrvatskoj u klasi M21E, Juha Suntila iz Finske u M21A a Jan Cools iz Belgije u klasi M21B.

Iz Finske je i Sami Keskimäki pobjednik u klasi M40 a Vasili Pontaplev iz Rusije u klasi M45.Titula u klasi M50 pripala je Dmitry Perchonok iz Izraela, a Martin Howald iz Švajcarske u klasi M60.

Dunja Tatić i Lenka Ćirić iz Srbije pobjednice su u klasama W14 i W16 a Imogen Wilson iz Velike Britanije u W20. Hanna Hemminki iz Finske u klasi W21E a Renáta Oláh iz Mađarske u W21A. Mátyásné Paskuj iz Izraela pobjednica je u kategoriji W35, Mađarica Zsoltné Németh u klasi W45 a Pia Luovula iz Finske u klasi W55.

Medalje najboljima uručene su na sportskom poligonu OŠ „Dušan Obradović“ gdje ih je pozdravio predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević i pozvao ih da narednog ljeta učestvuju na prvenstvu jugoistočne Evrope.

Direktor ovog takmičenja i predsjednik Asocijacije orijentiringa za jugoistočnu Evropu Zoran Milovanović, podsjetio je da se nakon dvije decenije orijentiring “vratio na Durmitor”.

"Tada je održan šampionata nekadašnje Jugoslavije koji je svima koji ga pamte ostao u lijepoj uspomeni. Za ovu trku očekivali smo oko 200 učesnika ali nijesmo nezadovoljni ni ovakvim odzivom imajući u vidu puno ovakvih takmičenja u okruženju i šire. Za naredno ljeto i 7. šampionat jugoistočne Evrope ovdje očekujemo oko 800 takmičara iz preko 30 država. Zbog ovog takmičenja i zbog tog šampionata izradili smo specijalnu katru za orijentiring uradili osaam kvadratnih kilometara terena. Do narednog ljeta moramo uraditi još pet kvadratnih kilometara. Za sve to veliki doprinos dala je ekipa iz naše Asocijacije ali I grupa lokalnih volontera", kazao je Milovanović.

Galerija

Bonus video: