Nikšić: Održana atletska trka "Župa 2016“

U zabavnom dijelu programu učestvovao je KUD „Župa“, vokalni solisti Zoran Džiknić i Branka Zečević, narodni guslar Milan Filipović i glumac Velizar Kasalica
1 komentar(a)
"Župa 2016“, Foto: Svetlana Mandić
"Župa 2016“, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.07.2016. 10:33h

Mjesna zajednica Župa nikšićka organizovala je sportsko–zabavnu manifestaciju u sklopu koje je održana i ulična atletska trka na kojoj je učestvovala i Slađana Perunović, koja će predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Riju.

Perunović, koja je pobijedila u trci za seniorke, pored pehara i novčane nagrade dobila je i ručni sat, dok su pobjednicima trke za seniore, Aleksandru Miletiću i Dragoljubu Koprivici, pripali pehari i novčane nagrade. Pobjednici u juniorskoj kategoriji, kao i veterani i rekreativci, dobili su medalje.

Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović nije krio zadovoljstvo što je, kako je kazao, veoma uspješno organizovana pomenuta manifestacija, a posebno se zahvalio Atletskom savezu Crne Gore i Atletskom klubu „Nikšić“ koji su prihvatili ideju o organizovanju ulične atletske trke "Župa 2016“ i pomogli da se ista organizuje. Prema njegovim riječima cilj manifestacije je bio afirmacija sportskog i kulturnog života u Župi, kao i podsticaj mladima da se aktivno uključe u razvoj MZ.

Manifestaciju, kojoj je prisustvovao veliki broj Župljana kao i gostiju, otvorio je sekretar Sekretarijata za sport i omladini Opštine Nikšić Milan Korać.

U zabavnom dijelu programu učestvovao je KUD „Župa“, vokalni solisti Zoran Džiknić i Branka Zečević, narodni guslar Milan Filipović i glumac Velizar Kasalica.

Predsjednik MZ obećao je da će pomenuta manifestacija biti organizovana i naredne godine sa željom da preraste u tradicionalnu.

Bonus video: