FEKALNA TEČNOST TEKLA NIZ ULICU

Žabljak: Ponovo se izlila kanalizacija

"Moguć i vjerovatan razlog, pored toga što se u kolektor slivaju velike količine vode kao posledica učestalih kiša, jeste i to što smo tokom poslednjih intervencija iz šahti vadili polovično satrule daske koje su začepljavale cjevovode"
65 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak kanalizacija, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak kanalizacija, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 31.07.2016. 10:51h

Izlivanje kanalizacije, do koga na Žabljaku dolazi već nekoliko puta, dogodilo se i danas. Ovog puta u stogom centru, oko 9,30 časova, kroz otvore poklopca šahte pokuljala je fekalna tečnost, potekla niz ulicu, pri tom šireći nesnosan smrad.

Sve to po velikoj vrućini, na očigled brojnih mještana i turista i pred ulazom market „Voli“, pekarom ispred koje se konzumiraju peciva, nekoliko kafića i hotela i brojnih štandova na trotoaru gdje se nude šumski plodovi i proizvodi na toj bazi.

Nakon više od pola sata intervenisali su radnici komunalnog preduzeća i fekalije su potekle kroz cijevi. Odmah nakon toga vatrogasci su šmrkovima oprali ulicu ali nikome nije potpuno jasno zbog čega se incidenti sa kanalizacijom učestalno dešavaju.

"Moguć i vjerovatan razlog, pored toga što se u kolektor slivaju velike količine vode kao posledica učestalih kiša, jeste i to što smo tokom poslednjih intervencija iz šahti vadili polovično satrule daske koje su začepljavale cjevovode. Najvjerovatnije je riječ o daskama koje su predstavljale šalunge za šahte prilikom gradnje gradske kanalizacije, krajem 70-tih godina prošlog vijeka i umjesto da budu uklonjene, tamo su ostale i zadaju velike probleme", kaže direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.