Obnova ulice Radosava Burića

Ugovorom je određen rok od 100 dana za završetak radova, a vrijednost ugovorenih radova je 534.853 eura
2 komentar(a)
radovi u toku, Foto: Zoran Đurić
radovi u toku, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2016. 18:47h

Dio ulice, od Ulice Vojislavljevića do Ulice 27. marta, u blizini vrtića „Poletarac“, zatvoren je za saobraćaj do 26. avgusta, a radnici i mehanizacija izvođača radova „Met&Alu plast“ iz Danilovgrada počeli su sa radovima.

Ranijom odlukom Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, ponuda ove kompanije ocijenjena je kao najpovoljnija, a ugovorom je određen rok od 100 dana za završetak radova. Vrijednost ugovorenih radova je 534.853 eura.

„Izvođač radova će biti dužan da demontira usporivače brzine, saobraćajne znakove i da ukloni drveće. Rušiće i ivičnjake, trotoare, niše za smještaj kontejnera, kliznu kapiju, žičane i metalne, kao i betonske ograde. Nakon tih pripremnih radova treba da počne izgradnja saobraćajnice sa svim potrebnim sadržajima“, navedeno je ranije u rješenju o izboru najpovoljnije ponude.

Rekonstrukcijom je obuhvaćena i ugradnja elektro i hidrotehničkih instalacija.

U dijelu ulice koji je obuhvaćen rekonstrukcijom nalazi se i nekoliko trafika kompanije „Rokšped“. Međutim, da li će morati da se uklanjaju zaposlenima nije poznato.

Tokom 2015. godine završena je prva faza rekonstrukcije ove ulice sa ugradnjom prateće infrastrukture, odnosno vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije, TK instalacije i javne rasvjete. Za ovaj dio rekonstrukcije ulice utrošeno je 320 hiljada eura.

Nakon završetka ove faze rekonstrukcije, uslijediće i radovi na drugim djelovima ulice, a kako je predviđeno, ona će obuhvatiti i rušenje ograda i djelova objekata mještana ovog podgoričkog naselja koji su izgrađeni na zemljištu koje pripada Glavnom gradu.

Bonus video: