Noćna biciklistička vožnja: Podići svijest o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima

Učesnici su vozili od trga Nezavisnosti ulicom Slobode u pravcu brda Gorica, lijevo u Bulevar Ivana Crnojevića, desno u ulicu Vaka Đurovića, lijevo preko Vezirovog mosta, pa lijevo ulicama serdara Jola Piletića, Jovana Tomaševića i Ivana Milutinovića uz Moraču, lijevo preko mosta Union Bulevarom Crnogorskih serdara, lijevo ulicom Kralja Nikole, pravo ulicom Slobode do Trga Nezavisnosti
1 komentar(a)
Light Up my bike, Foto: Green Home
Light Up my bike, Foto: Green Home
Ažurirano: 30.07.2016. 09:55h

Preko 300 biciklista učestvovalo je na promotivnoj biciklističkoj vožnji pod sloganom "Light Up my bike" , koju su 21. jula organizovali Biciklo.me u saradji sa NVO Green Home, prodavnicama Bajkeraj i Tempo, saopšteno je iz NVO Green Home.

"Cilj biciklističke vožnje je da se podigne svijest biciklista/biciklistkinja o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima. Svjetla na biciklu, kako naprijed, tako i pozadi, preduslov su za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj i najopasniji. Prije same vožnje, svi biciklisti/biciklistkinje koji nisu imali propisano osvijetljenje mogli su da kupe po sniženim cijenama svjetla, fluorescentne prsluke i ostalu opremu od prodavaca iz radnji Tempo i Bajkeraj, koje su na Trgu Nezavisnosti imali svoje štandove", navodi se u saopštenju.

Učesnici su vozili od trga Nezavisnosti ulicom Slobode u pravcu brda Gorica, lijevo u Bulevar Ivana Crnojevića, desno u ulicu Vaka Đurovića, lijevo preko Vezirovog mosta, pa lijevo ulicama serdara Jola Piletića, Jovana Tomaševića i Ivana Milutinovića uz Moraču, lijevo preko mosta Union Bulevarom Crnogorskih serdara, lijevo ulicom Kralja Nikole, pravo ulicom Slobode do Trga Nezavisnosti, gdje se vožnja i završila.

"Na početku ovog događaja Biciklo.me i NVO Green Home su podijelili nagrade za najboljih 5 fotografija sa osvijetljenim biciklima koje su pedalaši/pedalašice mogli slati na Facebook stranici ovog udruženja do 28.jula u ponoć.Nakon vožnje, bicikliste i biciklistkinje su mogli da se odmore i zabave uz zvukove DJ Krcka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: