"U OVOJ OPŠTINI PROBLEM POSEBNO IZRAŽEN"

Krivokapić: Produženi boravak za djecu da bude obavezan u Budvi

„Mi prepoznajemo značaj produženog boravka u školama kako bi svi oni roditelji koji rade a koji nemaju druge mogućnosti za zbrinjavanje djece mogli kvalitetnije da usklade svoje privatne i poslovne obaveze“
753 pregleda 1 komentar(a)
Draško Krivokapić, Foto: Socijaldemokrate Budva
Draško Krivokapić, Foto: Socijaldemokrate Budva
Ažurirano: 29.07.2016. 14:58h

Socijaldemokrate Budva se zalažu da produženi boravak bude obavezan u Budvi i apelovali su na Ministarstvo prosvjete da pomogne školama u opremanju prostorija u kojima će djeca pored redovne nastave boraviti još jedan dio dana, do 17.00 časova, iz razloga usklađivanja sa radnim vremenom od 9 do 17h, kazao je Draško Krivokapić Predsjednik SD Budva.

„Mi prepoznajemo značaj produženog boravka u školama kako bi svi oni roditelji koji rade a koji nemaju druge mogućnosti za zbrinjavanje djece mogli kvalitetnije da usklade svoje privatne i poslovne obaveze“ objasnio je Krivokapić .

On je naglasio da je ovaj problem je u Budvi posebno izražen zbog prekovremenog rada i rada organizovanog u smjenama, pa se pred posebnim izazovom nalaze zaposleni roditelji koji veoma teško mogu da organizuju čuvanje svoje djece.

„Osim toga, smatramo i da kapaciteti u dvije osnovne škole postoje i da ih treba prilagoditi ovoj namjeni čime bi se izbjeglo i plaćanje privatnih, najčešće nelegalnih boravaka za djecu. Naši zahtjevi su u potpunosti usklađeni i sa važećim Zakonom o osnovnom obrazovanju, u kojem je predviđeno da škola, u skladu sa svojim mogućnostima, organizuje produženi boravak za učenike.“ kazao Krivokapić.

On je naglasio da se u okviru produženog boravka učenicima obezbjeđuje čuvanje u toku kojeg se odvijaju različite sportske i kulturno-umjetničke aktivnosti, učenje, izrada domaćih zadataka i izvršavanje drugih obaveza, u skladu sa pravilima škole.