SD: Produžiti radno vrijeme ljekara u ambulanti u Murini i omogućiti rad Stomatološke ambulante

"Ordinacija je zatvorena posljednja dva mjeseca, i smatramo velikim hendikepom naročito za mlađu populaciju. Za nas je prioritet adekvatno pružanje usluga građanima, kako u urbanim, tako i u ruralnim područjima, a funkcionalnost zdravstvenog sistema svakako zauzima veoma bitno mjesto u aktivnostima za naredni period"
85 pregleda 4 komentar(a)
Igor Vukanić, Foto: Socijaldemokrate Plav
Igor Vukanić, Foto: Socijaldemokrate Plav
Ažurirano: 29.07.2016. 11:08h

Socijaldemokrate Plava apeluju da se radno vrijeme ljekara u ambulanti u Murini produži sa sadašnjeg poludnevnog na dvanaestočasovno radno vrijeme, kao i da se omogući rad Stomatološke ordinacije.

"Ambulanta u Murini je najbliža za njene mještane ali i za mještane okolnih sela Velika, Mašnica, Ržanica, Gračanica i Pepiće, pa usluge ljekara koriste i oni, zbog čega se stvaraju velike gužve. Po nama, uzrok velikih gužvi koje se stvaraju je neadekvatno radno vijeme koje traje samo do 14 sati, za koje je nemoguće pregledati oko 40 pacijenata dnevno, zbog čega je ogromno nezadovoljstvo mještana uslugama zdravstvene zaštite. Pacijenti su mahom stariji ljudi koji zbog svoje dobi i finansijskih razloga nisu u mogućnosti da zatraže zdravstvenu uslugu u nekim drugim ambulantama", navodi se u saopštenju Glavnog odbora SD, koje potpisuje član Igor Vukanić.

Iz te partije navode da je neophodno hitno riješiti i problem rada Stomatološke ordinacije.

"Ordinacija je zatvorena posljednja dva mjeseca, i smatramo velikim hendikepom naročito za mlađu populaciju. Za nas je prioritet adekvatno pružanje usluga građanima, kako u urbanim, tako i u ruralnim područjima, a funkcionalnost zdravstvenog sistema svakako zauzima veoma bitno mjesto u aktivnostima za naredni period. Naš cilj je jednaka dostupnost, solidarnost i odgovornost zdravstvenih institucija koje moraju omogućiti svim stanovnicima blagovremene i adekvatne zdravstvene usluge i zaštitu", rekao je Vukanić.

Bonus video: