Plužine: Raspravljaće o podsticaju za talenovana učenike

136 pregleda 0 komentar(a)
Pkola u Plužinama, Foto: Svetlana Mandić
Pkola u Plužinama, Foto: Svetlana Mandić

Na sjednici Skupštine Opštine Plužine, koja je zakazana za 27.januar, raspravljaće se o predlogu predsjednika Opštine, Mijuška Bajagića, o dodjeli nagrade dobitnicima diplome „Luča“ i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na Olimpijadi znanja, državnim takmičenjima znanja i sportskim državnim takmičenjima. Nagrada obuhvata diplomu i novčani iznos.

Prema pomenutom predlogu učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Plužine, dobitnici diplome „Luča“, novčano bi bili nagrađeni iznosom od 150 eura. Učenici koji na državnim takmičenjima znanja i Olimpijadi znanja osvoje prvo mjesto bili bi nagrađeni sa 500 eura, pedeset eura manje dobili bi oni koji osvoje drugo mjesto, dok bi 400 primili trećeplasirani đaci.

Pojedinci koji osvoje prvo mjesto na sportskim državnim takmičenjima biće nagrađeni sa 60 eura, drugoplasirani 50, a oni koji osvoje treće mjesto dobili bi 40 eura. Prvoplasiranoj ekipi pripalo bi 150 eura, drugoplasiranoj 120, a trećeplasiranoj stotinu.

Spisak učenika, dobitnika nagrade diploma „Luča“, dostavljaju uprave škola sa teritorije opštine Plužine po završetku školske godine, dok spisak učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na pomenutim takmičenjima znanja nakon održanih takmičenja.

Spisak učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na sportskim državnim takmičenjima pored uprave škola dostavljaju i uprave sportskih klubova sa teritorije Opštine i to nakon održanih takmičenja.

Bonus video: