Bulatović: Bivši direktor Uprave za nekretnine mi nije dozvolio da otvorim hotel

Radulović je pozvao specijalno državno tužilaštvo da hitno postupi po krivičnoj prijavi i izrazio nadu “da bivši direktor Uprave za nekretnine neće moći i tužilaštvo, kao kolašinski katastar, da pozove telefonom”
1634 pregleda 2 komentar(a)
Dragan Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Dragan Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.07.2016. 17:22h

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević usmeno je naredio službenici kolašinskog katastra da upiše teret zabrane otuđenja i opterećenja na još neotvoreni hotel Mladena Bulatovića.

To je saopšteno na konferenciji za novinare koju je organizovao Bulatović, zajedno sa pravnim zastupnikom Veselinom Radulovićem, te Barankom Verom Kirović i Žabljačaninom Željkom Matijaševićem, koji takođe tvrde da imaju dokaze za protivzakonite radnje službenika Uprave za nekretnine.

"Kovačević je telefonom naredio da se upiše teret. To su potvrdile dvije službenice kolašinskog katastra, kada su pred nadležnim državnim tužiocem davale izjave povodom moje krivične prijave protiv jedne od njih. Taj zapisnik smo dobili", rekao je Bulatović.

Bulatović je nedavno Specijalnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Kovačevića, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju.

On tvrdi da trpi veliku šetu i da već pet godina ne može da otvori hotel, iako je navodno izmirio sve obaveze.

Četiri puta je, kako kaže, kolašinska jedinica Uprave za neketnine negativno odgvorala na njegove zahtjeve za brisanje tereta, a toliko puta je Ministarstvo finasija obaralo te akte.

Bulatović je istakao da je državno tužilaštvo “prošle godine upoznato” sa navodnom usmenom naredbom.

Radulović je naglasio da je državni tužilac saslušao službenice:

“Koje su su eksplicitno izjavile da im je telefonom Kovačević naredio da se upiše teret i kazao im da to moraju da urade, 'jer je on izgubio opkladu od 1. 000 eura'. Tužilac je to sve, vjerovatno, arhivirao...”.

Bulatović je javno iscijepao sva četiri rješenja kolašinskog katastra.

Tvrdi i da mu je Kovačević juče poslao sms uvredljivog sadražaja.

“U kojem me obavještava da je saznao da sam protiv njega podnio krivičnu prijavu, ali i da zna da će ona biti odbačena”.

Radulović je pozvao specijalno državno tužilaštvo da hitno postupi po krivičnoj prijavi i izrazio nadu “da bivši direktor Uprave za nekretnine neće moći i tužilaštvo, kao kolašinski katastar, da pozove telefonom”.

Kirovićeva: Tražili su mi 90.000 eura

Kirovićeva kaže da je protiv odgovornih u Upravi i protiv svojih bivših partnera podnijela dvije krivične prijave u julu 2014. i maju 2015. Pojasnila je da su njene muke počele u martu 2006. godine, kada je pokrenut "protivzakoniti upravni postupak”.

Tvrdi da je Kovačević, sa još dvojicom službenika Ministarstva finansija Rankom Radulovićem i Budimirom Klikovcem, pokušao da je reketira preko njenog advokata Milića Mirovića. Istakla je da su joj tražili 90.000 eura da bi obustavili upravni postupak...

Matijašević je kazao da ima pravosnažno ostavinsko rješenje, na osnovu kojeg je trebalo da bude uknjižen kao vlasnik dijela imovine koju je naslijedio.

Tvrdi da se to rješenje ne sprovodi osam godina.

"Žalim se Ministarstu - usvoje žalčbu, a u katastru istrajavaju. Ne mogu da se uknjižim jer službenici ne postupaju po pravosnažnoj presudi. Riječ je o vrlo vrijednoj imovini".

Bonus video: