Ulcinj: Uzeli uzorke iz Port Milene, i Bratica

"Za očekivati je da do kraja godine bude realizovan projekat, započet prije 3 godine i vrijedan 30.000,00 eura, koji će služiti kao pilot-projekat za moguće rješavanje problema Port Milene i Bratice". saopštili su iz kabineta predsjednika opštine Nazifa Cungua
200 pregleda 6 komentar(a)
Ulcinj Limnos, Foto: Samir Adrović
Ulcinj Limnos, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 28.07.2016. 15:21h

Predstavnici slovenačke kompanije "Limonos" uzeli su danas uzorke vode i mulja iz kanala Port Milena u Ulcinju radi izrade preciznih analiza koji će možda prvi put dati pravi odgovor na pitanje kako riješiti jedan od gorućih ekoloških problema države.

Ulcinj je pred početkom realizacije projekta kojim rješava kanalizacioni sistem za četiri gradska naselja od kojih neka gravitiraju rječici Bratici, glavnom zagađivaču Port Milene. u Opštini zato smatraju da je projekat koji rade i partneri iz Slovenije od krucijalne važnosti.

"Za očekivati je da do kraja godine bude realizovan projekat, započet prije 3 godine i vrijedan 30.000,00 eura, koji će služiti kao pilot-projekat za moguće rješavanje problema Port Milene i Bratice". saopštili su iz kabineta predsjednika opštine Nazifa Cungua.

Između ostalog, na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima Opštine Ulcinj koja planira da nakon turističke sezone krene u intenzivnu akciju čišćenja Bratice, koja je uzrok poplava i predstavlja glavno leglo komaraca u gradu.

Bonus video: