Porto Montenegro ispunjava sve ekološke standarde

Marina je „usaglasila sistem upravljanja sa međunarodnom i domaćom regulativom, i time ispunila sve zahtjeve norme standarda ISO 9001/2015 i ISO 14001/2015“
0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 28.07.2016. 12:25h

Marina za mega i super jahte Porto Montenegro u Tivtu ponovno je opravdala posjedovanje međunarodno priznatog EN ISO 9001 sertifikata za upravljanje kvalitetom usluga koje pruža, kao i EN ISO 14001 sertifikata za upravljanje zaštitom životne sredine, saopšteno je iz menadžmenta tog nautičkog centra.

Kako se objašnjava u saopštenju, marina je „usaglasila sistem upravljanja sa međunarodnom i domaćom regulativom, i time ispunila sve zahtjeve norme standarda ISO 9001/2015 i ISO 14001/2015“.

Konstantan nadzor na uspostavljenim sistemima i postupcima u proteklom periodu, sproveli su renomirani „Det Norske Veritas“ i „Germanisher Loyd“, koji su potvrdili je da marina Porto Montenegro prva organizacija sa sertifikatom prema novoj unapređenoj normi ISO 9001/2015 i ISO 14001/2015.

ISO 9001 je međunarodni standard koji sadrži zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje mora ispuniti da bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama.

ISO 14001 standard, sistem upravljanja zaštitom životne sredine, garantuje da je poslovanje marine Porto Montenegro usaglašeno sa domaćim propisima i međunarodnim normama i pravilima sa fokusom na povećanje svijesti svakog pojedinca i organizacije.

"Kompanijska politika je da kroz sistem upravljanja životne sredine u svojim procesima eliminiše ili svodi na prihvatljivu mjeru negativne uticaje i rizike. To podrazumijeva stalne aktivnosti na prevenciji svih vidova zagadjenja životne sredine, rad usklađen sa lokalnim zakonodavstvom u oblasti zaštite životne sredine, svakodnevni monitoring akvatorijuma u marini radi prevencije i suzbijanja bilo kakvog eventualnog zagadjenja, kao i usvajanje posebnih procedura i primjenu savremenih tehnologija za ograničavanje negativnih uticaja eventualnih izlivanja nafte u more", istakao je direktor marine Porto Montenegro Toni Braun.

Bonus video: