Tivatski vatrogasci spasili dvoje izgubljenih turista: Krenuli manje prohodnom stazom

"Hitnom reakcijom, uspjeli smo ih brzo pronaći i zatim ih sprovesti do hitne medicinske pomoći gdje su ustanovljene samo lakše ogrebotine"
1 komentar(a)
Vrmac, Foto: Siniša Luković
Vrmac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.07.2016. 07:01h

Služba zaštite i spašavanja (SZS) Opštine Tivat pronašla je i spasila juče poslijepodne dvoje ruskih turista koji su se izgubili na obroncima brda Vrmac iznad Tivta.

"SZS je alarmirana u srijedu u 16.59 časova iz centra 112, kada je primljena informacija da se dvoje ruskih državljana izgubilo u reonu Gornja Mažina, u opštini Tivat. Po primitku informacije na lice mjesta izašao je tim SZS, pa su četiri pripadnika službe u koordinaciji sa centrom 112, za manje od jednog sata locirali, pronalašli i zbrinuli osobe za kojima se tragalo", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Planinarski savez upozorava: Ne ide se u planinu samo sa motkom >>>

Prema riječima komandira SZS Zorana Barbića, u pitanju je dvoje ruskih turista, koji su se šetnjom uputili ka padinama Vrmca i na nekoj od manje prohodnih staza izgubili orijentaciju.

"Hitnom reakcijom, uspjeli smo ih brzo pronaći i zatim ih sprovesti do hitne medicinske pomoći gdje su ustanovljene samo lakše ogrebotine", istakao je Barbić.

Bonus video: