Licenca UEFA ne stiže u Pljevlja

"Teško će naš tim dobiti licencu, a osnovni je problem velika udaljenostod aerodroma. Vrlo je teško da neku profesionalnu ekipu iz Evrope dovedete i da se onda od Podgorice voze tri sata krivinama do Pljevalja"
202 pregleda 3 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Fk rudar
FK Rudar, Foto: Fk rudar
Ažurirano: 27.07.2016. 18:20h

Na Gradskom stadionu u Pljevljima neće moći da se igraju međunarodne utakmice zbog velike udaljenosti od aerodroma, iako je u rekonstrukciju uloženo oko 150.000 eura.

Od licence UEFA po svemu sudeći neće biti ništa, uprkos tome što je saniran prostor ispod tribina, montirana sjedišta i uređene svlačionice, najavio je predsjednik Opštine Mirko Đačić.

“Pokušavali smo da dobijemo UEFA licence, kako bi Rudar u Pljevljima mogao da igra međunarodne utakmice. Dolazio je jedan stranac koji je sagledao radove. Kada je otišao, ostali smo u nekom optimizmu da bi moglo da dođe do odigravanja međunarodnih utakmica, ali su kasnije stigle nepovoljne informacije. Teško će naš tim dobiti licencu, a osnovni je problem velika udaljenostod aerodroma. Vrlo je teško da neku profesionalnu ekipu iz Evrope dovedete i da se onda od Podgorice voze tri sata krivinama do Pljevalja. Poslije toga, mora se priznati, nisu previše sposobni da igraju fudbal. Pokušaćemo, vidjećemo šta možemo još uraditi”, rekao je Đačić.

On je kazao da sadašnja lokalna uprava ne razmišlja da nastavi izgradnju manjeg aerodroma, na mjestu Đulina guka. Izgradnju aerodroma započeta je dok je na čelu Opštine bio Filip Vuković.

Na zahtjev Opštine pljevaljska firma „Tehno-gradnja“ u saradnji sa konsultantima sa Građevinskog fakulteta iz Beograda uradila je Glavni projekat izgradnje aerodroma za male poslovne i sportske avione.

Aerodrom je u prvoj fazi trebalo da bude travnat, sa poletno-sletnom stazom dužine 960 i širine 30 metara.

Za vrijeme četvorogodišnjeg mandata Vukovića, završeni su zemljani radovi vrijedni oko pola miliona eura.

U drugoj fazi trebalo je da se asfaltira poletno-sletna staza široka 28 i duga 960 metara, na koju bi mogli da slijeću avioni do dvadeset putnika, sportski i mali poslovni vazduhoplovi.

Bonus video: