Stjepčević: Zbog nedostatka supotpisa Popović Moškov nijesu isplaćena sredstva Skala radiju

On je dodao da je ove godine, između ostalih, zaključen Ugovor o sponzorstvu između Skala radija i Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor
9 komentar(a)
Aleksandar Stjepčević, Foto: Dps.me
Aleksandar Stjepčević, Foto: Dps.me
Ažurirano: 26.07.2016. 17:21h

Opština Kotor svake godine budžetom predviđa sredstva koja izdvaja za medije, posebno lokalne, čime pomaže i podržava njihov rad, razvoj, i tendencije ka svakodnevnom profesionalnom usavršavanju, kazao je predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević.

On je kazao da je u interesu Opštine Kotor da postoje kako opštinski, tako i komercijalni mediji, koji bi raznolikošću objektivnih izvještaja pomogli kreiranju zdravog i valjanog javnog mnjenja.

"Opština Kotor nikad nije na osnovu ličnih interesa pojedinaca birala kojem lokalnom emiteru će biti dodijeljena novčana sredstva, već su ona dodjeljivana u odnosu na profesionalnost izvještavanja medija. S tim u vezi, jasna je želja i namjera Opštine Kotor da očuva gradski medijski diverzitet, i svim profesionalcima pruži podršku kako bi se u etar slala objektivna kotorska medijska slika", rekao je Stjepčević.

On je dodao da je ove godine, između ostalih, zaključen Ugovor o sponzorstvu između Skala radija i Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

"U odnosu na Leks specijalis, poseban zakon prema kojem je opozicionim strankama omogućeno da prate rad državnih institucija, pa tako i rad Opštine Kotor, za sprovođenje svih odluka potreban je supotpis određenog opozicionog predstavnika, zaduženog za praćenje rada institucije u koju je došao. Nalog za isplatu sredstava Skala radiju prema Ugovoru o sponzorstvu, potpisan je od strane Opštine Kotor, međutim, pozivajući se na Leks specijalis, predstavnica URA-a, Ljiljana Popović-Moškov u ovom slučaju nije dala svoj supotpis, čime je ugovorena isplata zaustavljena. Zbog nedostatka supotpisa gospođe Popović-Moškov, Skala radiju nijesu uplaćena sredstava za sedmi mjesec tekuće godine. Zbog ovakve situacije, Opština Kotor zatražila je mišljenje Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore i Agencije za sprečavanje antikorupcije. U zavisnosti od odgovora Opština Kotor će preduzeti dalje korake", kazao je Stjepčević.

Bonus video: