Demos Nikšić: Komunalna policija protivzakonito kažnjava građane

Janjušević dodaje da se na ovaj način se grubo krši zakon "na način što se zloupotreba službenog položaja pretvara u jednu praksu koja rezultira činjenicom da je ovakvih prekršaja napisano blizu 8.000"
58 pregleda 6 komentar(a)
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.07.2016. 10:14h

Opštinski odbor Demosa - Nikšić navodi da već određeni vremenski period Komunalna policija Opštine Nikšić protivzakonito piše prekršajne prijave protiv građana i kažnjava iste zbog nezakonitog parkiranja na trotoarima.

"Ovo se radi klasičnom zloupotrebom službenog položaja, a pozivajući se na član 323, a u vezi sa članom 60, stav 1, tačka 13 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima , a što se i navodi u Prekršajnim nalozima u koje smo imali neposredan uvid. Po ovim članovima Zakona na koje se pozivaju stvarnu nadležnost ima Ministarstvo unutrašnjih poslova , odnosno njihovi nadležne inspekcije, a ne nikako Komunalna policija, što smo ustanovili konsultujuću veliki broj eksperata iz ove oblasti", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO Dragiša Janjušević.

On dodaje da se na ovaj način se grubo krši zakon "na način što se zloupotreba službenog položaja pretvara u jednu praksu koja rezultira činjenicom da je ovakvih prekršaja napisano blizu 8.000".

"Zato apelujemo na građane Nikšića, da kada ispod svojih brisača pronađu Obavještenje o podizanju prekršajnog naloga kod komunalne policije gdje su dužni da u roku od osam dana plate 33 eura, ili 50 eura ako to urade kasnije, ne rade ni jedno niti drugo već se opredijele za sudsko odlučivanje kod Suda za prekršaje – odjeljenje Nikšić. Takođe, pozivamo građane da sve savjete u vezi ove problematike mogu dobiti u kancelarijama Demosa u Nikšiću ,u Ulici Novice Cerovića br. 12, svakim radnim danom u periodu od 10-13 časova", dodaje se.

Bonus video: