Inicira bratimljenje Siska i Kolašina: Karikaturom i kulturom bi da preskače granice

Ostojić je nakon trideset godina došao u Crnu Goru na poziv prijatelja, karikaturiste Darka Drljevića
90 pregleda 1 komentar(a)
Nenad Ostojić, Foto: Dragana Šćepanović
Nenad Ostojić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.07.2016. 06:33h

Ukoliko lokalne vlasti prihvate inicijativu, Kolašin i Sisak mogli bi uskoro da postanu gradovi pobratimi.

To je inicirao hrvatski karikaturista Nenad Ostojić, jedan od učesnika nedavno održane međunarodne kolonije “Dva plus dva“ gradovi.

Ostojić je nakon trideset godina došao u Crnu Goru na poziv prijatelja, karikaturiste Darka Drljevića.

Kaže da je prije tri decenije bio vojnik JNA u tadašnjem Titogradu. Potom je prekomandovan u Pljevlja, gdje je, kaže, bio jedini alpski bataljnon van Slovenije...

“Projekat 'Dva plus dva' je ambiciozan i pored ostalog ima za cilj da karikaturom, ali i kulturom preskačemo granice. Zbog toga sam pokrenuo inicijativu da se Kolašin i Sisak pobratime. Zapravo da postanu gradovi prijatelji jer se na taj način otvaraju vrata saradnje na svim poljima“, kazao je Ostojić.

On je u Sisku pokrenuo Festival karikature “MIKS“, za koji tvrdi da je jedan od pet najprizantijih na svijetu. Ostojić je ubijeđen da bi se sličan događaj mogao organizovti u Kolašinu.

“Kao gradovi-prijatelji Kolašin i Sisak imali bi veće mogućnosti za zajedničke i konkretne projekte. Inicijativu ću zvanično uputiti rukovodstvima dva grada“.

Kolašin je u prošlom vijeku bio grad pobratim sa Prijepoljem, ali je tradicija susreta i saradnje skoro četvrt vijeka prekinuta.

Bonus video: