Poljoprivrednici odlučni da spriječe uvoz: Ministarstvu rok do subote

Ministar Mugoša najavio kontrolu prekomjernog uvoza
8 komentar(a)
David Camaj, Foto: Luka Zeković
David Camaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.07.2016. 18:14h

David Camaj poljoprivrednik iz Malesije saopštio je da ga niko nije zvanično kontaktirao iz Ministarstva poljoprivrede u vezi sa problemima koje domaći poljoprivrednici imaju zbog uvoza.

On je istakao da će poljoprivredni proizvođači iz Malesije i Zete blokirati magistralni put Tuzi - Božaj, ukoliko do subote ne budu pozvani na razgovor u Ministarstvo poljoprivrede u vezi sa regulisanjem uvoza voća i povrća.

„Pozvaćemo poljoprivrednike iz Malesije i Zete, kao i građane koji se ne bave poljoprivredom da stanemo na put velikim uvoznicima“, rekao je Camaj.

Iako mu se niko nije zvanično obratio iz resornog ministarstva, Camaj je nezvanično razgovarao sa trenutnim ministrom poljoprivrede Budimirom Mugošom, koji ga je, prema riječima Camaja, zamolio da odustane od blokade puta, te najavio angažovanje na rješavanju problema.

Međutim, Camaj i dalje očekuje zvanične i konkretne akcije od Ministarstva poljoprivrede i ne odustaje od blokade puta. Dodaje i da je zbog najavljene blokade dobijao i prijetnje.

„Prijetnje sam dobijao sa zaštićenog broja da ne smijem da blokiram put“, kazao je Camaj, dodajući da ga ove prijetnje nisu uplašile.

Međutim, zbog prijetnji nije nikoga prijavio nadležnim organima, iako ih je kaže dobijao i prije tri, četiri godine.

Poljoprivrednici Zete i Malesije nezadovoljni su lošom prodajom svojih proizvoda. Ono što uzrokuje slabu prodaju je prema njihovom mišljenju nelojalna konkurencija, u vidu lanca velikih marketa i velikih količina robe iz uvoza.

Bonus video: