Morska voda na Crnogorskom primorju ispravna za kupanje

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji
1 komentar(a)
Ada Bojana, Velika plaža, Foto: Čitalac reporter
Ada Bojana, Velika plaža, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 25.07.2016. 13:57h

Morska voda duž Crnogorskog primorja je sanitarno ispravna i turisti i posjetioci mogu nesmetano da se kupaju i rekreiraju. To je pokazala najnovija analiza kvaliteta morske vode na 91 kupalištu od Ulcinja do Herceg Novog.

"Rezultati analize sanitarnog kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište duž crnogorskog primorja koje su obavljene u periodu od 18. do 20. jula pokazali su da je na 97,8% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, a na 2,2% kupališta, K2 klase, što govori da je morska voda svim kupalištima izuzetno čista i bezbjedna za kupanje i rekreaciju. Od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 10 kupališta u Baru, svih 23 kupališta u Budvi, na svih 14 kupališta u Kotoru i svih 24 kupališta uključena u program monitoringa u Herceg Novom. U Tivtu, kvalitet morske vode bio je K1 klase na 9 kupališta, dok je na jednom bio K2 klase", naveli su u Morsksom dobru.

Oni su dodali da onovljenim analizama uzoraka morske vode na području Velike plaže nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja, a na zahtjev velikog broja kupača i mještana, nova lokacija za mjerenje kvaliteta morske vode uvedena je na kupalištima "Volat" i "Anderba" u Krašićima, u opštini Tivat.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici.

Bonus video: