Od meda i suvog voća, do rakija i maslinovog ulja

Porodica Mugoša posjetiocima je predstavila suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg šipka
115 pregleda 2 komentar(a)
Pijaca domaćih proizvoda, Tivat, Foto: Siniša Luković
Pijaca domaćih proizvoda, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.07.2016. 07:28h

U cilju promocije autohtone gastro ponude, manifestacija “Pijaca domaćih proizvoda“ održana je za vikend u Porto Montenegru.

Posjetioci druge pijace ovog ljeta imali su priliku da vide i degustiraju organske autohtone proizvoda iz svih krajeva Crne Gore - sušeno kandirano voće i voćne rakije porodice Damjanović, specijalitete od maslina “Olcinium Oil“ iz Valdanosa koji je predstavio i svoje prvoklasno djevičansko ulje.

Tu su bili med pomiješan sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović, razni drugi pčelinji proizvodi, čajevi, melemi, ali i proizvodi od drenjina: likeri, rakije, sirupi bez šećera, bistri sokovi, džemovi i kompoti.

Posjetioci su mogli probati i sertifikovane organske proizvode od kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, dok je kompanija „Pipers Green“ koja se bavi vegetarijanskom i veganskom ishranom, predstavila domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je najpopularniji od lješnika.

Porodica Mugoša posjetiocima je predstavila suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg šipka.

Posebnu prezentaciju imala je slastičara Gourmet Corner luksuznog tivatskog hotela „Regent Porto Montenegro“, čiji su kuvari, pored ostaloga, izložili čokoladne i voćne torte, torte od cimeta ili đumbira, različite vrste hljeba, ali i nove ukuse osvježavajućih ljetnih voćnih napitaka.

Bonus video: